Skip to main content

Πυρά Νοτοπούλου κατά Ζέρβα για την πανδημία: Ο δήμαρχος του «δεν είδα, δεν άκουσα»

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης επισημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη έχει ξανά το θλιβερό προνόμιο της τραγικής μακάβριας πρωτιάς στην πανδημία

Πυρά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα εξαπολύει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με την πανδημία. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «η Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά έχει το θλιβερό προνόμιο της τραγικής μακάβριας πρωτιάς στην πανδημία».

«Θλιβερή «πρωτιά» στην πανδημία και ο δήμαρχος του «δεν είδα, δεν άκουσα». Σε αυτή την πόλη, κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να δουλεύουν τους πολίτες. Φτάνει. Ως εδώ και μη παρέκει.

Υπάρχει δήμαρχος σε αυτήν την πόλη; Πόσοι ακόμη συμπολίτες μας πρέπει να κινδυνεύσουν για να στρέψουν οι αρχές το βλέμμα στην Θεσσαλονίκη και τις ανάγκες της;»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Νοτοπούλου, «τα κρούσματα είναι στα ύψη, οι ανθρώπινες απώλειες αβάσταχτες και οι υγειονομικές δομές της πόλης καταρρέουν. Την ίδια στιγμή κυβέρνηση και διοίκηση του Δήμου υποκρίνονται ότι δε συμβαίνει τίποτα και ότι όλα βαίνουν καλώς».

«Όταν αναγκάζονται να τοποθετηθούν για το δράμα που βιώνει η πόλη και οι Θεσσαλονικείς, μιλούν ως απλοί και αμέτοχοι παρατηρητές. Όμως είναι οι κύριοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι.

»Η κυβέρνηση επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία επί δυο χρόνια και αρνείται πεισματικά να πράξει οτιδήποτε για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

»Δεν έκανε τίποτα:

· Για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

· Για να βελτιώσει τις αφόρητες συνθήκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

· Για να αποσυμφορήσει τις σχολικές αίθουσες και τους επιβαρυμένους εργασιακούς χώρους.

Ακόμα και τώρα που βιώνουμε τον δεύτερο συνεχόμενο μαύρο Νοέμβρη.

»Η Διοίκηση του Δήμου αντί να διεκδικήσει και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει αυτά που πρέπει με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των Θεσσαλονικέων, αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις και σε επικοινωνιακές φιέστες με τον Κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του.

»Μάλιστα πριν από 15 ημέρες, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανιζόταν πεπεισμένος πως «φέτος στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχουμε αυτά που είχαμε πέρσι» στέλνοντας γι' ακόμη μια φορά το λάθος μήνυμα του εφησυχασμού στους πολίτες.

»Χαρακτηριστική είναι η αδιαφορία της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Δήμου απέναντι στους εργαζόμενους, αφού τους αφήνει στη μοίρα τους να εργάζονται κάτω από τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνθήκες με την έξαρση της πανδημίας.

»Ενώ μπορούν να αξιοποιήσουν σε πολλές περιπτώσεις το αποδεδειγμένα αποτελεσματικό μέτρο της τηλεργασίας, ούτως ώστε να παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και συγχρόνως να προστατεύονται οι ίδιοι, αλλά και το κοινωνικό σύνολο από τη μετάδοση του κορωνοϊού, δεν το πράττουν.

»Είναι και δυο συνυπεύθυνοι για αυτό που ζούμε».