Skip to main content

Πυρά Νταβούτογλου σε Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Ξύπνησες αργά»

Ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο για καθυστέρηση στο να απαντήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ευκαιρία να επιτεθεί στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, βρήκε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου, με αφορμή την αναβάθμιση της Ελλάδας στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι καθυστέρησε να απαντήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, o κ. Νταβούτογλου σημείωσε πως “οι θέσεις που εξέφρασε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ ήταν εντελώς απαράδεκτες. Είναι μια προσέγγιση που θα καταστρέψει την ειρήνη στο νησί (της Κύπρου) και θα αποσταθεροποιήσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έπρεπε φυσικά να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις”.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Νταβούτογλου, “παραμένουν τα εξής ερωτήματα: Τι απαντήσεις έδωσε η κυβέρνηση; Μετά από 5 μέρες, σήμερα ξύπνησες; (σ.σ.: αναφερόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν) Ο Έλληνας πρέσβης έχει κληθεί στο υπουργείο; Τα συμφέροντα του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν προστατεύονται με το εγώ, αλλά με ψυχρά βήματα και αντιδράσεις. Αν επρόκειτο να πορευθείς με “έντιμους και ευγενικούς πολιτικούς”, δεν θα έκανες παρέα με τον Τραμπ που έβριζε εσένα και τη χώρα μας! Δεν θα είχες πέσει στα γόνατα για να συναντήσεις τον Μπάιντεν, που κατηγόρησε το έθνος μας για γενοκτονία! Δεν θα περίμενες στην πόρτα του Πούτιν που σκότωσε δεκάδες στρατιώτες μας!”.