Skip to main content

Αθώωση για τους 5 της υπόθεσης επισκευής κάδων-Πυρά Παππά κατά Κουράκη

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρει πως οι διαγωνισμοί για την Καθαριότητα χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για άσκηση αντιπολίτευσης μόνο για προσωπικό όφελος

Σκληρή επίθεση κατά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και πρώην μέλους της «Πρωτοβουλίας» Ανδρέα Κουράκη εξαπολύει με ανάρτησή στο facebook ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, για τα υποτιθέμενα όπως αναφέρει «σκάνδαλα» της Καθαριότητάς.

Αφορμή για την ανάρτηση του κ. Παππά στάθηκε η αθώωση στο δικαστήριο υπαλλήλων της Καθαριότητας και της προϊσταμένης ενταλμάτων της Διεύθυνσης Οικονομικών, οι οποίοι έκατσαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση επισκευής των κάδων και την πληρωμή των ενταλμάτων.

Ο κ. Παππάς σε μια μακροσκελή ανάρτηση κάνει λόγο για «συντονισμένα μια προσπάθεια κατεδάφισης της καθαριότητας και των υπευθύνων, από άτομα που είχαν τον κύριο λόγο και εξουσία στη διοίκηση Μπουτάρη και τα οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος απέπεμψε για διάφορους λόγους».

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, «οι διαγωνισμοί για κάδους, containers, επισκευές και συντηρήσεις μηχανολογικού εξοπλισμού χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για άσκηση αντιπολίτευσης ΜΟΝΟ για προσωπικό όφελος».

«Για τον Α. Κουράκη –ο οποίος χειρίστηκε τις υποθέσεις αυτές με ζηλόφθονο τρόπο- δεν ισχύουν αυτά. Είναι εκ νέου υποψήφιος αφού η συμμετοχή του και η διασφάλιση μιας θέσης η ενός αξιώματος είναι αυτοσκοπός», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Παππά:

ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΩΝ ‘’ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ’’ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

*** Η δημοσίευση αυτή γίνεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους:

Α- για την ψυχική οδύνη που τραβήξαμε τα τελευταία χρόνια
Β- για τους υπηρεσιακούς συναδέλφους, που σύρθηκαν αναίτια στα δικαστήρια
Γ- για δημοσιοποίηση της κατάστασης-ενόψει των εκλογών-ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοιας έκτασης φαινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ότι συνέβη στο Δήμο και στο δημοτικό συμβούλιο, έχοντας την ευθύνη του τομέα καθαριότητας, άφησε ένα αποτύπωμα που πέραν από τις προσωπικές πτυχές έχει ένα γενικότερο ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον για συμπεριφορές προσώπων που κατέχουν δημόσια θέση-δημόσιο λόγο και για τις επιπτώσεις που είχαν όλα αυτά στο δήμο και στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Συμπεριφορές όμως που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη κρίσιμων αποφάσεων, για δράσεις που ΔΕΝ έγιναν ποτέ…

Ας θυμηθούμε..

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Η προσπάθεια για ανάταξη του τομέα καθαριότητας, το 2012, πέρναγε αναμφίβολα μέσα από υιοθέτηση νέων διαδικασιών για ανάθεση επισκευών και συντηρήσεων μηχανολογικού εξοπλισμού κ.α σε εξωτερικά συνεργεία.

Η κατάσταση ήταν στο σημείο μηδέν. Πέντε απορριμματοφόρα και πλήρης απαξίωση. Χρυσή ευκαιρία για εκχώρηση της καθαριότητας στον ιδιωτικό τομέα.
Όμως με τους διαγωνισμούς επισκευών κ.α και με την προμήθεια νέου εξοπλισμού και οχημάτων αντιστρέψαμε την πορεία και βελτιώσαμε την κατάσταση.
Δεν άρεσε αυτό σε πολλούς…!

Αποτέλεσμα η προσφυγή στον Εισαγγελέα της παράταξης του ΚΚΕ για σκάνδαλα και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος…
Μέχρι το 2017 είχαμε τη ρητορική και τη σπέκουλα. Μας κυνηγούσαν στους διαδρόμους για να μη γίνουν ποτέ οι διαγωνισμοί επειδή έτσι ήθελαν αυτοί.
Με το 256/2017 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών προκύπτει ότι δεν υπήρξε αξιόποινη πράξη της απιστίας στη υπηρεσία και η υπόθεση πήγε στο αρχείο.
Το ΚΚΕ έχασε από τα αστικά δικαστήρια, στα οποία προσέφυγε συκοφαντώντας μας.

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Ξεκίνησε συντονισμένα μια προσπάθεια κατεδάφισης της καθαριότητας και των υπευθύνων, από άτομα που είχαν τον κύριο λόγο και εξουσία στη διοίκηση Μπουτάρη και τα οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος απέπεμψε για διάφορους λόγους.

Κανείς από την αντιπολίτευση δεν μπορούσε να αρθρώσει λόγο για ‘’σκάνδαλα στον τομέα καθαριότητας που θυμίζουν εποχή Παπαγεωργόπουλου’’ !!! κ.α. χωρίς αυτούς ως πρωτεργάτες.

Κανείς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να κάνει επιδρομές σε εργοστάσια και να μιλά για εργοστάσια ’’ φαντάσματα’’, κανείς άλλος δεν μπορούσε να μιλήσει εντός Δημοτικού Συμβουλίου για παραπομπές ειμή μόνο οι αποπεμφθέντες από τον Δήμαρχο, προεξάρχοντος βεβαίως του Α. Κουράκη.

Αποτέλεσμα; Όλοι οι διαγωνισμοί και οι προμήθειες του τομέα καθαριότητας σταμάτησαν με άμεσο κίνδυνο να καταρρεύσει το σύστημα.

Αυτό ήθελαν, αυτό επεδίωκαν.
Συνέπειες; Έλεγχοι παντού, Οικονομική Επιθεωρήτρια με Εισαγγελική παραγγελία, ΣΔΟΕ και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
Δημοσιεύματα και πληροφορίες χαλκευμένες, ανυπόστατες κατηγορίες, αλλά και νέκρωση όλων των διαδικασιών. Φόβος και απραξία…!
Ομηρία της Οικονομικής Επιτροπής (από την εσωτερική αντιπολίτευση) και ακύρωση κρίσιμων διαγωνισμών.
Με ευθύνη και πρωτοβουλία Κουράκη ακυρώθηκε διαγωνισμός προμήθεια νέων κάδων, ανατινάχθηκε στον αέρα ο διαγωνισμός-που ήταν στο τελικό στάδιο- για την προμήθεια υπόγειων κάδων.

Σε αυτό το κλίμα και εν αναμονή του πορίσματος της Οικονομικής Επιθεωρήτριας, έγινε η τελική εφόρμηση για την ανακατάληψη των πόστων, με ένδυμα τον νέο τίτλο, σε ανταπόδοση των ‘’ φιλότιμων ενεργειών του’’ αυτόν του Αντιδημάρχου διαφάνειας και τεχνικών έργων!!!!

Αυτό παζάρευε. Όλοι το γνώριζαν, το σχέδιο Απόφασης Δημάρχου το είχε έτοιμο.
Ο Δήμαρχος αρνήθηκε και εφεξής η αντιπολίτευση ήταν πιο λυσσαλέα και σε όλα τα πεδία πλέον.
Το αναμενόμενο πόρισμα της Οικονομικής Επιθεώρησης δεν έδειξε ευθύνη αιρετών, παραπέμφθηκαν όμως από τον Εισαγγελέα ορισμένα στελέχη-υπάλληλοι της καθαριότητας και της Οικονομικής υπηρεσίας στο ακροατήριο.

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ

Κανείς δεν πρόσεξε, δεν έκανε χρήση, του πορίσματος της Οικονομικής Επιθεωρήτριας. Ούτε δημοσιογράφοι που στηλίτευαν τα ‘’σκάνδαλα’’ ούτε οι καταγγέλλοντες.
Το δικαστήριο, για τα υπηρεσιακά στελέχη, έγινε λίγους μήνες πριν, μέσα στο 2019 και απάλλαξε από κάθε κατηγορία όλους τους παραπεφθέντες.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, οι καταγγελίες και οι αγορεύσεις σταμάτησαν απότομα. Καμία αναφορά. Σιγή ιχθύος.

Ανακεφαλαίωση

Οι διαγωνισμοί για κάδους, containers, επισκευές και συντηρήσεις μηχανολογικού εξοπλισμού χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για άσκηση αντιπολίτευσης ΜΟΝΟ για προσωπικό όφελος.

Δηλαδή να απομακρυνθώ εγώ και να επανέλθει θριαμβευτής ο Α. Κουράκης, ο οποίος λυσσασμένα αρνήθηκε (μεταξύ των άλλων) να εγκρίνει τις προμήθειες κάδων υπέργειων και υπόγειων.
Πρόβλεψε την παραπομπή μου σε δίκη, ευχόμενος προφανώς να του αδειάσω τη θέση.

Τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου ( που αυτοί τους έστειλαν στον Εισαγγελέα) αθωώθηκαν πανηγυρικά. Όλες οι αιτιάσεις και όλες οι αγορεύσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο απεδείχθησαν υποβολιμαίες.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και η έκθεση της Οικονομικής Επιθεωρήτριας είναι τα τεκμήρια που κονιορτοποιούν τα ‘’επιχειρήματα τους‘’.
Το μόνο που κατάφεραν είναι να ανακόψουν το ρυθμό και τον εκσυγχρονισμό δομών, να παγώσουν οι διαδικασίες και να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και αποφυγής ανάληψης πρωτοβουλιών από τις υπηρεσίες ενόψει της έκρυθμης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, στο κρίσιμο χρονικό διάστημα.
Για τους αρχάγγελους της ‘’κάθαρσης’’, χάριν προσωπικών επιδιώξεων και μόνο, δεν προσδοκώ μεταμέλεια. Οι τύψεις συνείδησης ορισμένους μπορεί να τους ενοχλήσουν. Δύσκολο μεν αδύνατον όχι.

Για τον Α. Κουράκη –ο οποίος χειρίστηκε τις υποθέσεις αυτές με ζηλόφθονο τρόπο- δεν ισχύουν αυτά. Είναι εκ νέου υποψήφιος αφού η συμμετοχή του και η διασφάλιση μιας θέσης η ενός αξιώματος είναι αυτοσκοπός.