Skip to main content

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Ξανθού - Πολάκη για το νοσοκομείο του Κιλκίς

Ο υπουργός της φανφάρας υποβαθμίζει τα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και τους κόβει τα λεφτά, σημειώνει η Χαρ. Τρικούπη

Επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για επιχείρηση «Πινόκιο» στην Υγεία.

Αναφερόμενο ειδικότερα στο νοσοκομείο Κιλκίς, που τον τελευταίο καιρό «βρίσκεται σε πορεία υποβάθμισης και αδιαφορίας», το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι είχε παραδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση με καινούργια χειρουργική πτέρυγα, νέα μαγειρεία και ανανεωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό,

Εν μέσω της προσφυγικής κρίσης στον νομό Κιλκίς, συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ, «το νοσοκομείο είδε τον προϋπολογισμό του να μειώνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατά 1.000.000 ευρώ και παράλληλα τον προϋπολογισμό του προγράμματος προμηθειών κατά 600.000 ευρώ!».

Αντί να στηριχθούν τα ακριτικά νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας ώστε να ανταπεξέλθουν στην πολύ αυξημένη ροή των ασθενών, «ο υπουργός της φανφάρας τα υποβαθμίζει και τους κόβει τα λεφτά.

»Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς το νοσοκομείο Κιλκίς υπέστη κόστος για τους ανασφάλιστους πρόσφυγες-μετανάστες 386.000 ευρώ και για τους έλληνες πολίτες 94.000 ευρώ, σύνολο 480.000 ευρώ. Αντί λοιπόν να στηριχθεί δέχθηκε μείωση άνω του 1.000.000 ευρώ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Όσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί υπεύθυνου σχεδιασμού θα υπόσχονται εικονικές αυξήσεις των κοινωνικών δαπανών ενώ κόβουν κι άλλα χρήματα από την Υγεία τόσο θα διαμορφώνονται οι συνθήκες για υγειονομικές βόμβες που πλέον δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ύβρεις και επικοινωνιακές φούσκες από τον ωσεί παρόντα κ. Ξανθό και τον τους πάντες απειλώντα κ. Πολάκη», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.