Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΠΥΡΑ ΣΑΛΒΙΝΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Έτοιμος να κρατήσει ζωντανή την ιταλική κυβέρνηση για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2020, δηλώνει ο ηγέτης της Λέγκα.

Ευθύνες στο Κίνημα Πέντε Αστέρων επιρρίπτει ο Ματέο Σαλβίνι για την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο ίδιος δηλώνει ότι είναι έτοιμος να τη διατηρήσει ζωντανή, για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2020 και να ψηφιστεί μια μεταρρύθμιση του κοινοβουλίου πριν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.

«Θα ξαναέκανα το ίδιο πράγμα» τόνισε ο αρχηγός της Λέγκα, που επικαλέστηκε και την «προστασία της Παρθένου Μαρίας».

«Αν αυτή η κυβέρνηση παύει να λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κυρίους που λένε πάντα όχι και μπλοκάρουν τα πάντα», επισήμανε αναφερόμενος στο Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ κατηγόρησε τους άλλους κοινοβουλευτικούς ότι φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο ίδιος είπε μιλώντας στο κοινοβούλιο ότι θα ήθελε να περιμένει λίγο προκειμένου να εγκριθούν βασικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

«Θέλετε να περικοπεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών και μετά να πάμε σε εκλογές; Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Αν πάλι θέλετε να παρουσιάσετε έναν γενναίο προϋπολογισμό, τότε είμαστε έτοιμοι και γι αυτό», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στη Γερουσία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ