Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021
x

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ»: ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΝΗΠΙΩΝ ΣΕ KIBO ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Η παράταξη Νοτοπούλου κατηγορεί τη διοίκηση για το ότι δεν έχει προχωρήσει προγραμματισμένα σε αναζήτηση άλλων, πλέον κατάλληλων χώρων για τα παιδιά.

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα κάνει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί για το γεγονός ότι 50 παιδιά που φοιτούν στο 23ο νηπιαγωγείο τοποθετήθηκαν σε kibo στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί είναι αναστατωμένοι, καθώς  η  Δημοτική Αρχή, όπως το συνηθίζει, ξεκινά το έργο χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Ο ίδιος υψηλός αριθμός μαθητών θα συνεχίσει να συγχρωτίζεται στους ίδιους χώρους, ο αύλειος χώρος θα μειωθεί δραματικά, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. Όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις, ο Δήμος δεν έχει  προχωρήσει προγραμματισμένα σε αναζήτηση άλλων, πλέον κατάλληλων χώρων για την στέγαση των παιδιών, έστω και προσωρινά.  Όπως συνηθίζει εξάλλου,  λειτουργεί χωρίς κανέναν προγραμματισμό, παίρνει τις αποφάσεις κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αδιαφορώντας για τις συνέπειες», επισημαίνει μεταξύ άλλων η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουμε καταγγείλει το γεγονός ότι η Διοίκηση Ζέρβα δεν προχώρησε σε καμιά προετοιμασία για την στέγαση του αυξημένου αριθμού παιδιών που θα φοιτούσαν υποχρεωτικά από φέτος στην διετή Προσχολική    Εκπαίδευση. Ένα ακόμη γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τις αρχικές εκτιμήσεις μας και τους φόβους μας.

50 παιδιά από το 23ο Νηπιαγωγείο,  επειδή δεν χωρούσαν στο δικό τους κτίριο, στάλθηκαν στη αρχή της σχολικής χρονιάς στο 56ο   Νηπιαγωγείο (Τενεκεδένιο). Επειδή στη διάρκεια της χρονιάς φάνηκε ότι η κατάσταση έγινε μη διαχειρίσιμη και επειδή άνοιξαν πλέον  τα σχολεία, ο Δήμος αποφάσισε, προκειμένου να «αποσυμφορήσει» την κατάσταση, να τοποθετήσει  50 παιδιά σε δύο kibo  που θα τοποθετηθούν στην αυλή του σχολείου!

Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί είναι αναστατωμένοι, καθώς  η  Δημοτική Αρχή, όπως το συνηθίζει, ξεκινά το έργο χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Ο ίδιος υψηλός αριθμός μαθητών θα συνεχίσει να συγχρωτίζεται στους ίδιους χώρους, ο αύλειος χώρος θα μειωθεί δραματικά, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. Όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις, ο Δήμος δεν έχει  προχωρήσει προγραμματισμένα σε αναζήτηση άλλων, πλέον κατάλληλων χώρων για την στέγαση των παιδιών, έστω και προσωρινά.  Όπως συνηθίζει εξάλλου,  λειτουργεί χωρίς κανέναν προγραμματισμό, παίρνει τις αποφάσεις κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Σε μία πόλη που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, και με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τρίτο κύμα, αντί, έστω και την τελευταία στιγμή να προχωρήσει ο Δήμος σε λύσεις που «αποσυμφορούν» ουσιαστικά τις σχολικές τάξεις, επιμένει στην επιλογή των «εύκολων λύσεων». Στις κυβερνητικές ανεπάρκειες (τα σχολεία άνοιξαν με 25 μαθητές στις τάξεις, χωρίς επαρκές προσωπικό για τη σωστή απολύμανση των χώρων, χωρίς προγραμματισμένα tests για τον εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων, με μόνο επιπλέον μέτρο το άνοιγμα των παραθύρων) απαντά με συνέχιση της ίδιας τακτικής.

Τα όσα συμβαίνουν στο 56ο Νηπιαγωγείο απλά επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία μας. Την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής θα την πληρώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, και τελικά η ίδια η εκπαίδευση.

Έστω και την τελευταία στιγμή, η Δημοτική Αρχή να διακόψει την υλοποίηση του έργου και να αναζητήσει άλλες λύσεις που κατανοούμε ότι δεν θα είναι οι άριστες, αλλά τουλάχιστον δεν θα επιδεινώνουν την κατάσταση, και, όπως θα έπρεπε ήδη να έχει πράξει, σε συνεννόηση με εκείνους τους οποίους αφορά η κατάσταση αυτή, δηλαδή τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ