Skip to main content

Πυρά του ΚΚΕ για την έκρηξη κρουσμάτων στη Χαλκιδική

Ζητείται να μην έχουν καμία δυσμενή επίπτωση οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία τροφίμων όπου καταγράφηκαν τα κρούσματα με τον COVID-19.

Σκληρή κριτική στις τοπικές αρχές αλλά και στην Πολιτεία ασκεί η τομεακή οργάνωση του ΚΚΕ στη Χαλκιδική για τη μεγάλη έξαρση κορωνοϊού στην περιοχή, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν και επίσημα τα 50 κρούσματα προερχόμενα από εργοστάσιο ελαιουργίας στις Καλύβες.

«Τα μαζικά κρούσματα σε βιομηχανία τροφίμων στον Νομό μας (τουλάχιστον 50 έως τώρα), αναδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τους ελλιπείς έως μηδαμινούς ελέγχους και μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι την ίδια ώρα δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης, με τσεκουρωμένους μισθούς και δικαιώματα και τον συνεχή φόβο της απόλυσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Χαλκιδικής αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πολιτικής που βάζει πάνω απ’ όλα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Με τον πρώτο στόχο της κυβέρνησης να είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας, ή της μικρότερης ζημιάς για τα μεγάλα συμφέροντα στον τουρισμό και τους άλλους κλάδους, ακυρώνει την μεγάλη προσπάθεια που έκανε και ο λαός της Χαλκιδικής για τον περιορισμό της πανδημίας», τονίζει μεταξύ άλλων η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ.

Μάλιστα μεταξύ άλλων το ΚΚΕ ζητά μαζικά τεστ σε μεγάλους χώρους εργασίας, κάλυψη των κενών στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στα Κέντρα Υγείας του νομού, καθώς και επίταξη ξενοδοχείων, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν υγειονομικοί στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και της νόσου.

Τέλος ζητείται να μην έχουν καμία δυσμενή επίπτωση οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία τροφίμων όπου καταγράφθηκαν τα κρούσματα με τον COVID-19.

«Να εξασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο εισόδημα όλων των εργαζομένων», καταλήγει το ΚΚΕ.