Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΠΥΡΑ ΤΣΑΒΛΗ–ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ: «ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Κ. ΖΕΡΒΑ» - «ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ»

Λάβροι κατά του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Δρόσος Τσαβλής και Δήμητρα Ακριτίδου για την υπόθεση των εμβολιασμών

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι Δρόσος Τσαβλής και Δήμητρα Ακριτίδου, οι οποίοι καρατομήθηκαν από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για την υπόθεση των εμβολιασμών.

Με έναν πύρινο λόγο ο κ. Τσαβλής, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου απευθύνθηκε στον ενικό και με σκληρά λόγια προς τον δήμαρχο τον οποίο κατηγόρησε πολλές φορές ότι πίσω από τη στάση αυτή για το θέμα κρύβονται οι προσωπικές του φιλοδοξίες.

Από την πλευρά της η κ. Ακριτίδου κάλεσε τον δήμαρχο να της ζητήσει συγγνώμη διαφορετικά όπως είπε θα ακολουθήσει την οδό της Δικαιοσύνης. Στη συνεδρίαση μίλησε και η Ιωάννα Σπανού την οποία ο δήμαρχος παραίτησε από τη θέση της προέδρου του ιδρύματος Άγιος Στυλιανός.

Τσαβλής για Ζέρβα: Άνθρωπος που δεν σταματάει πουθενά προκειμένου να επιτελεστούν οι προσωπικοί του φιλόδοξοι πολιτικοί στόχοι

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα περί «ηθικής τάξης» που επικαλέστηκε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Ζέρβας προκειμένου να ζητήσει την παραίτησή του. «Επικοινώνησε μαζί μου και απαίτησε την παραίτησή μου αρνούμενος να δεχτεί εξηγήσεις και να μου αφιερώσει ένα 10λεπτο προσωπικής επαφής μαζί του και συζήτησης, πράγμα που έκαναν όλα τα μεγάλα κανάλια διαθέτοντας πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο στη διάθεσή μου για να ακούσουν την άποψή μου. Ο δήμαρχος της πόλης όμως δεν διέθεσε καθόλου χρόνο στον πρώτο σε σταυρούς εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του που 1,5 χρόνο μόνο στήριξη του παρείχε. Ενημέρωσε τα ΜΜΕ και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η ταχύτητα με την οποία ενήργησε, η σπουδή με την οποία απαίτησε την παραίτησή μου και η άρνησή του να με περιμένει να γυρίσω από την Αθήνα και να του εξηγήσω πράγματα που δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αφενός ως μη υγειονομικός και αφετέρου ως μη έχων εργασία με τους εμβολιασμούς, με βάζει σε πολλές σκέψεις περί ικανοποιήσεως προσωπικών και πολιτικών φιλοδοξιών. Δείχνει άνθρωπο που δεν σταματάει πουθενά προκειμένου να επιτελεστούν οι προσωπικοί του φιλόδοξοι πολιτικοί στόχοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσαβλής.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσαβλής επανέλαβε ότι δεν διέπραξε τίποτα παράνομο και τίποτα ανήθικο και υπογράμμισε ότι έκανε το καθήκον του πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη και πλήρως εναρμονισμένος στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. «Αν σε μερικούς από εσάς η πράξη μου φάνηκε ως προϊόν πολιτικής απειρίας και ότι έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός διότι είμαι δημόσιο πρόσωπο ή όπως μου είπε ο δήμαρχος στο τηλέφωνο ή κάποιος συνάδελφος στη δημοτική ομάδα (και ντρέπομαι γι αυτούς τους τελευταίους) «να τα πετούσες τα εμβόλια» , σας βεβαιώνω ότι το πολιτικό στοιχείο είναι πολύ έντονο μέσα σε αυτήν μου την ενέργεια», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Ζέρβα να φώναζε δημοτικούς αστυνομικούς ή εργαζόμενους στην καθαριότητα σημείωσε ότι «είναι κάτι παραπάνω από αστεία δικαιολογία για την έλλειψη βασικών γνώσεών που δεν έχει στο θέμα των εμβολιασμών γενικά και του περιστατικού ειδικότερα».

Όπως είπε ο κ.Τσαβλής χρησιμοποίησε «καταδικασμένα εμβόλια χωρίς προσωπικό όφελος αλλά εκ των υστέρων όπως αποδείχτηκε μόνο ζημία». «Εγώ έχω ξεκαθαρισμένες πολύ καλά μέσα μου αυτές τις δύο ιδιότητες. Δεν θα απεμπολούσα ποτέ την ιατρική ιδιότητα σε βάρος της πολιτικής. Ο κ. Ζέρβας δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά. Η ιατρική κ. Ζέρβα, όπως και η πολιτική πηγάζει από τον άνθρωπο και απευθύνεται στον άνθρωπο. Η μικροπολιτική πηγάζει από τους πολιτικάντηδες και απευθύνεται σε εύπιστους ή απογοητευμένους ή κουρασμένους από την πανδημία ανθρώπους που διψάν για ένα σκάνδαλο. Το ανακαλύψατε και το προσφέρατε αδιαφορώντας για την αλήθεια και το κακό που θα προκαλούσατε», τόνισε.

Είστε επικίνδυνος και αμετανόητος

Ο κ. Τσαβλής στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε ακόμα και επικίνδυνο τον δήμαρχο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διαβάστε, έστω και τώρα τις εγκυκλίους εμβολιασμών κ. Ζέρβα. Έχετε πλήρη άγνοια και είστε δυστυχώς αμετανόητος και κατ’ εμέ και επικίνδυνος, διότι επαναλαμβάνετε την ίδια άποψη ακόμα και σήμερα που έχω εξηγήσει λεπτομερώς τι συνέβη». «Αν είχαμε σαν εσάς άλλους 10 δημάρχους στη χώρα, που με τόση ευκολία θα πετούσαν τα εμβόλια για να μην πληγεί η εικόνα τους και τσαλακωθεί το πολιτικό τους μέλλον, δεν θα μας έμενε κανένα εμβόλιο», υπογράμμισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

«Εσείς το είπατε χτες στο ραδιόφωνο, ότι όπως ο Μέγας Αλέξανδρος πέταξε το νερό και δεν το ήπιε επειδή δεν ήπιαν οι στρατιώτες του έτσι έπρεπε να γίνει με τα εμβόλια», είπε ο κ. Τσαβλής για να προσθέσει στη συνέχεια: «Εγώ σας χαρακτήρισα Λουδοβίκο με χιουμοριστική διάθεση χωρίς να θέλω να σας προσβάλλω, αλλά εσείς μόνος σας συγκρίνετε τον εαυτό σας με το Μέγα Αλέξανδρο. Τι να πω;…»

Δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου

Ο κ. Τσαβλής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα εναντίον του ή εναντίον των συναδέλφων του ιατρών στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για το ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων» στις 25/1/2021. «Αντιθέτως, υπάρχουν οι ανακοινώσεις των επιστημονικών πνευμονολογικών εταιρειών όλης της χώρας, ονομαστικά για μένα, σχετικά με το ιατρικό ήθος και την ευθύνη μου εκείνη την ώρα. Ήθος που εσείς τόσο εύκολα αμφισβητήσατε και μηδενίσατε», υπογράμμισε ο κ. Τσαβλής.

«Εσείς κ. Ζέρβα ως τι κρίνατε το ήθος και την ιατρική μου επιστημονική υπόσταση; Ήρθα εγώ ποτέ να σας κρίνω για τις μελέτες που ετοιμάζετε; Με διασύρατε, με ρίξατε στον κανιβαλισμό των ΜΜΕ και στην κρίση των πάντων, σχετικών και ασχέτων, χωρίς να προλάβω να αρθρώσω λέξη. Πολύ αυστηρός εισαγγελέας είστε κ. Ζέρβα. Αυτή η μύγα που δεν σηκώνετε στο σπαθί σας είναι πολύ περίεργη. Έχει ένα κριτήριο για την ηθική που είναι a la carte. Κ. Ζέρβα, η προσπάθειά σας να με σπιλώσετε για να με ξεφορτωθείτε από το δρόμο, που κάποιοι σας έπεισαν ότι θα με συναντούσατε καθώς ανεβαίνατε τα σκαλοπάτια της πολιτικής, έπεσε στο κενό. Η κοινή γνώμη δεν πιστεύει το αφήγημά σας ότι είστε άτεγκτος και δράτε αστραπιαία προκειμένου να διαλύσετε νέφη ηθικής τάξης, διότι έχει πειστεί ότι αυτά τα νέφη τα δημιουργείτε εσείς όταν θέλετε να πετάξετε σαν στυμμένες λεμονόκουπες (αγαπημένη σας έκφραση και τακτική) συνεργάτες σας που δεν σας χρειάζονται πια. Το ίδιο κάνατε και με τα 100 και πλέον στελέχη της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» όταν εκλεγήκατε Δήμαρχος και δεν τα χρειαζόσασταν πια».

Οι πολιτικές όμως φιλοδοξίες σας οδήγησαν να με διασύρετε

Ο κ. Τσαβλής έκλεισε την τοποθέτησή του απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Ζέρβα: «Οι πολιτικές όμως φιλοδοξίες σας οδήγησαν να με διασύρετε χωρίς στοιχεία, με μια ιστορία που εσείς σκαρφιστήκατε και πυροδοτήσατε, πληγώνοντας το θεσμό, και όχι το Δρόσο Τσαβλή, πληγώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Κύριοι συνάδελφοι η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Όπως και το Νοέμβριο έτσι και τώρα έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του υπουργείου για να βοηθήσω όπου με χρειαστεί στην Αττική ή όπου αλλού. Μεθαύριο θα γίνουν πάλι εμβολιασμοί στο Ίδρυμα. Παλι θα ερθει το κινητό συνεργειο του ΕΟΔΥ χωρίς δεύτερες λίστες. Σας προσκαλώ να έρθετε κ. Ζέρβα και να πετάξετε εσεις τα εμβόλια που θα περισσέψουν. Εσείς να κοιτάξετε τους πολίτες στα μάτια και να πείτε τα πετάω γιατι αν τα κάνω σε κοντινά μου πρόσωπα, αντι να τα πετάξω, θα κατηγορηθω. Αν δεν μπορεσετε να το κανετε κ. Ζερβα, τοτε φωναξτε εμενα ξανακανω ότι εκανα. Να εμβολιασω οποιονδήποτε θελει και μπορεί συμφωνα με το αρθρο 52 του κωδικα εμβολιασμων. Θα το ξαναεκανα 1000 φορες αρκει να σωθεί εστω κι ένα εμβολιο. κ. Ζέρβα σας αφιερώνω ένα δίστιχο του αγαπημένου ποιητή όλων μας Ντίνου Χριστιανόπουλου: « Προσπαθήσατε να με θάψετε πολλές φορές αλλά ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος». Καληνύχτα σας κ. Ζέρβα…».

Ο κ. Τσαβλής επανέλαβε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα και πως την πρώτη δόση θα την κάνει στις 13 Απριλίου.

Ακριτίδου: Να ζητήσει συγγνώμη ο δήμαρχος

Σκληρή κριτική τον δήμαρχο για τη στάση που κράτησε απέναντί της για το θέμα του εμβολιασμού της άσκησε η πρώην αντιδήμαρχος Δήμητρα Ακριτίδου, καλώντας τον μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη.

«Τους λόγους «ηθικής τάξης», δεν είχε κανένα λόγο να τους επικαλεσθεί ο άνθρωπος ο οποίος δεν καταδέχτηκε να ακούσει την άποψη της αντιδημάρχου του ούτε να διερευνήσει ο ίδιος την αλήθεια και προχώρησε δίκην προγραφών του Ρωμαίου ύπατου Σύλλα, στην αποπομπή μου καθώς και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου», είπε η κ. Ακριτίδου.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει τη θέση κάποιου άλλου για να εμβολιαστεί γιατί αυτό θα ήταν ζήτημα ηθικής τάξης. «Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ήταν ακριβώς αυτές, μέχρις εκείνη την ημερομηνία, προς τις κινητές μονάδες του ώστε όταν για κάποιο λόγο κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών μένουν αδειάθετα στο τέλος εμβόλια, να καλούνται άτομα που μπορούν να προσέλθουν , εντός του περιορισμένου χρόνου και να εμβολιάζονται ώστε να μη χάνονται δόσεις εμβολίων. Τα παραπάνω, για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, επιβεβαίωσε την επόμενη μέρα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου όχι για να μας καλύψει όπως είπαν κάποιοι, αλλά για να επιβεβαιώσει την αλήθεια των γεγονότων την οποία ορισμένοι δεν δέχονται, προφανώς για δικούς τους λόγους ,αλλά δεν δικαιούνται να αναφέρουν λόγους ηθικής τάξης», τόνισε.

«Που βρίσκεται το ζήτημα ηθικής τάξης κύριε Δήμαρχε; στο ότι δεν πετάχτηκε στα απορρίμματα ένα εμβόλιο παραπάνω; αντί για επτά να γινόταν οκτώ; Από ποιόν πήρα τη σειρά; Αν ο κύριος Δήμαρχος, θεωρούσε πράγματι σοβαρό το θέμα του εμβολιασμού από στελέχη της διοίκησής του, εκείνο που έπρεπε να κάνει είναι να καλέσει για εξηγήσεις, τις οποίες έπρεπε να διασταυρώσει με τα αρμόδια όργανα του ΕΟΔΥ ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις», σημείωσε η κ. Ακριτίδου.
Έκανε λόγο για «οργανωμένη αποπομπή διότι κάπου δεν ήμασταν αρεστοί αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τους λόγους <<ηθικής τάξης>>. Kύριε Δήμαρχε, δεν σας επέτρεψα ποτέ να δημοσιοποιήσετε ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα. Η δημοσιοποίηση από εσάς της ιατρικής πράξης του εμβολιασμού μου , κάτι που αυτοβούλως πράξατε, ήταν μη επιτρεπτή μιας και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούσασταν να την δημοσιοποιήσετε».

Εκμεταλλεύτηκες την κατάσταση της ανθρωποφαγίας που επικρατεί στη χώρα μας

Κατά την τοποθέτησή της κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ήθελε να δημιουργήσει κλίμα εις βάρος της. «Για να καταφέρεις όλα τα παραπάνω, εκμεταλλεύτηκες την κατάσταση της ανθρωποφαγίας που επικρατεί στη χώρα μας, κατά την οποία εκτοξεύονται κατηγορίες κατά δικαίων και αδίκων με σκοπό να θολώνονται τα νερά και οι πολίτες να μην μπορούν να έχουν σαφή εικόνα για τα τεκταινόμενα. Αυτή η κατάσταση της ανθρωποφαγίας, σας βόλεψε κύριε Δήμαρχε, που σκέφτηκες ότι μπορούσε να απομακρύνεις όσους θεωρείς εμπόδιο στα άγνωστα σε μας, που ήμασταν άμεσοι συνεργάτες σου σχέδια και μας έδωσε βορρά στο κοινό των ανθρωποφάγων μέσων που ψάχνουν για κάθε τι που διεγείρει το θυμικό των ανθρώπων όταν εισάγονται μάλιστα λόγοι <<ηθικής τάξης>>.

«Θα ήθελα κύριε Δήμαρχε να σας διαβεβαιώσω, ότι δεν με ενόχλησε τόσο η αποπομπή μου από τη θέση της αντιδημάρχου όσο οι λόγοι «ηθικής τάξης» στην ανακοίνωσή σας, γι΄ αυτό. Θα ήθελα, τουλάχιστον μετά από όλα όσα ακούστηκαν για την αλήθεια των εμβολιασμών και την τήρηση των κανόνων, ως πράξη αναγνώρισης του λάθους της εισαγωγής των λόγων «ηθικής τάξης» στην ανακοίνωσή σας, την έκφραση συγγνώμης προς το πρόσωπό μου ώστε να επιτευχθεί στο μέτρον του δυνατού η νέμεσις στην όλη υπόθεση, ειδάλλως επιφυλάσσομαι για την συνέχεια ώστε αυτή να αποδοθεί στα αρμόδια όργανα της πολιτείας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ