Skip to main content

Piraeus Capital Management: Αγορά μετοχών δυο εταιριών

Η εταιρία Piraeus Capital Management εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο των Advent Technologies και Electronic Shipping Solutions, με αύξηση κεφαλαίου και με μειοψηφική συμμετοχή.
Η επενδυτική εταιρεία Piraeus Capital Management εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο των Advent Technologies και Electronic Shipping Solutions, με αύξηση κεφαλαίου και με μειοψηφική συμμετοχή, μέσω του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund (PTCM), που δημιούργησε η Τράπεζα Πειραιώς με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).

Advent Technologies

Η εταιρία ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2005 από ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας–Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας και του Πανεπιστημίου Πατρών και δραστηριοποιείται στην πρωτοποριακή τεχνολογία των κυψελίδων καυσίμου τύπου PEMFC (Proton Emission Membrane Fuel Cell).

Ο σκοπός της Advent είναι η ανάπτυξη καινοτόμων νέων υλικών και συστημάτων για προϊόντα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εταιρία παράγει χαμηλού κόστους πολυμερικές μεμβράνες που χρησιμοποιούνται σε κυψελίδες καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, οι οποίες εμφανίζουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστικών πολυμερικών μεμβρανών χαμηλής θερμοκρασίας.

Η επιχείρηση έχει διακριθεί κερδίζοντας το πρώτο βραβείο για το επιχειρηματικό της σχέδιο στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (7ο International Venture Capital Forum) το 2006.

Electronic Shipping Solutions

Η εταιρία δημιουργήθηκε το 2003 με σκοπό την αντικατάσταση όλων των ναυτιλιακών εγγράφων με ηλεκτρονικά έγγραφα (eDocs) και πιο συγκεκριμένα του αξιόγραφου φορτωτικής (bill of lading).

Σκοπός της Electronic Shipping Solutions είναι να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει σχετικά με την υπογραφή εγγράφων στο διεθνές εμπόριο με την δημιουργία και πιστοποίηση της ηλεκτρονικής υπογραφής, γεγονός το οποίο θα αποφέρει σημαντική μείωση του χρόνου μεταφοράς των εγγράφων με αποτέλεσμα τη μείωση κόστους και ρίσκου.

Η ESS, επί του παρόντος, λειτουργεί σε πιλοτικό επίπεδο στην Ευρώπη, κυρίως στην αγορά του ακατέργαστου πετρελαίου και των διυλισμένων προϊόντων. Η ζωντανή εφαρμογή του λογισμικού της εταιρίας έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Piraeus Capital Management

Η Piraeus Capital Management (PCM) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2008, ανήκει στον όμιλο εταιριών της Piraeus Bank και έχει σαν αντικείμενο τη Διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Α.Κ.Ε.Σ). Η ενέργεια  αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της Piraeus Bank σε μια σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να μπει στο χώρο διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital).