Skip to main content

Πειρατές απήγαγαν το πλήρωμα ελληνικού πλοίου κοντά στο Τόγκο

Οι πειρατές έφυγαν παίρνοντας ομήρους τέσσερις άνδρες από το πλήρωμα, έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Πειρατές επιτέθηκαν με όπλα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ελληνικό τάνκερ, ενώ έπλεε ανοιχτά του Τόγκο, στη δυτική Αφρική.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ "Elka Aristotle", το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, δέχτηκε ένοπλη επίθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι πειρατές έφυγαν παίρνοντας ομήρους τέσσερις άνδρες από το 24μελές πλήρωμα, έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνει το Λιμενικό Σώμα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε από σφαίρα ένας φύλακας του δεξαμενόπλοιου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.