Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΟΓΚΟ: ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 'ΕΛΛΗΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ

Στιγμές αγωνίας ζει η οικογένεια του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές και ακόμα δεν έχει δώσει σημάδια ζωής

Δεν υπάρχουν ακόμα ίχνη ζωής του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που με άλλα τρία μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου τάνκερ «Elka Aristotle» απήχθη από πειρατές ανοικτά των ακτών του Τόγκο στη Δυτική Αφρική πριν από περίπου τρία 24ωρα.

Οι γονείς και οι οικείοι του δόκιμου μηχανικού ζουν στιγμές αγωνίας καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επικοινωνία από την πλευρά των πειρατών ώστε να διατυπώσουν τα αιτήματά τους.

«Αν δεν πάρουν τηλέφωνο οι απαγωγείς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είναι η κραυγή απόγνωσης του πατέρα του Έλληνα ναυτικού, που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Φίλος της οικογένειας μάλιστα επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που χρειάζεται να χορηγηθεί στον 20χρονο.

Στο δελτίο του Alpha μίλησε επίσης ο καπετάνιος Γιώργος Σκαλίμης, ο οποίος είχε βρεθεί όμηρος στα χέρια πειρατών για 9 μήνες:

«Τουλάχιστον 10-12 βαπόρια ήμασταν εκεί τριγύρω. Σε κάτι κοπριές, μέσα στη βρώμα. Καμιά χούφτα ρύζι, με πέτρες μέσα. Τα δικά μας φαγητά τα πήραν έξω. Είχα εγώ για έξι μήνες. Μέχρι να εξαντλήσουν και την τελευταία ελπίδα τους, δεν πρόκειται να πειράξουν κανέναν, απλά μπορεί να τους φοβερίζουν. Ένα αεροπλάνο έριξε 4 τεράστιες σακούλες γεμάτες δολάρια, μετρητά όλα. Είχαν βάρκες έτοιμες που περίμεναν το χρήμα» ανέφερε ο καπετάνιος, τον οποίον πριν οι απαγωγείς είχαν φωτογραφίσει για να βεβαιωθεί η εταιρεία ότι ο ίδιος ήταν καλά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ