Skip to main content

Εντυπωσιακό φινάλε για την Εθνική, άφησε υποσχέσεις για το μέλλον(vid)

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της με τον Φαν Σιπ στον πάγκο πέτυχε η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου, με το μέλλον να προβλέπεται ευοίωνο.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020 η Εθνική μας ομάδα, η οποία επικράτησε το ΟΑΚΑ με 2-1 της Φινλανδίας πετυχαίνοντας την ανατροπή στο β' μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 27' με τον Πούκι, όμως η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη στο β' ημίχρονο. Ισοφάρισε στο 47' με τον Μάνταλο για να έρθει στο 70' ο έτερος άσος της ΑΕΚ, Γαλανόπουλος να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Μπορεί η Εθνική να αποκλείστηκε από το Euro, ωστόσο ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της, πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη και τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου της, στέλντοντας μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον. Είναι προφανές στο γήπεδο ότι η επιλογή του Ολλανδού Φαν Σιπ να αφήσει εκτός ομάδας τα βαρίδια και να ποντάρει στο νέο αίμα της Εθνικής, σε παιδιά που έχουν όρεξη και φιλοδοξίες είναι ένα πρώτο κερδισμένο στοίχημα που θα πρέπει να έχει βέβαια συνέχει στα προκριματικά του μουντιάλ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης), Παυλίδης (64’ Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Λημνιός, Μάνταλος (90’+3’ Μασούρας), Κουρμπέλης, Γιαννούλης.
 
ΦΙΛΝΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν, Τοίβιο (59’ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σούλερ (77’ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77’ Σοϊρι), Καούκο , Ραϊτάλα.