Skip to main content

Πήρε όστρακα από τα τουρκικά παράλια και ήθελε να τα πουλήσει στην Αλεξανδρούπολη (φωτο)

Ο 52χρονος μετά τη φόρτωση των οστράκων τα μετέφερε στην παραλία «Άγιος Κυπριανός» όπου κατελήφθη από το Λιμενικό Σώμα κατά την εκφόρτωση του φορτίου

Στα τουρκικά παράλια μετέβη ένας 53χρονος ημεδαπός και φόρτωσε ικανή ποσότητα οστράκων του είδους «Αχιβάδα» με σκοπό την εμπορία τους και την πώλησή τους.

Ο 52χρονος μετά τη φόρτωση των οστράκων τα μετέφερε στην παραλία «Ακτή» στον Άγιο Κυπριανό, στο 9ο χιλιόμετρο Αλεξανδρούπολης- Μάκρης όπου κατελήφθη από το Λιμενικό Σώμα κατά την εκφόρτωση του φορτίου και οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο.

Κατόπιν ζύγισης διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για είκοσι έξι σακιά δίθυρων μαλακίων Ruditapes Decussatus (Αχιβάδα), συνολικού βάρους 397,4 κιλών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων (από 2,5 εκατοστά έως 3,5 εκατοστά κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.). Επιπροσθέτως, για τα ανωτέρω αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η λέμβος που χρησιμοποίησε ο 52χρονος, καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.