Skip to main content

Πήρε τη νίκη αλλά δυσκολεύθηκε (2-1) κόντρα στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ (video)

Οι παίκτες του Φερέιρα κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας δύο γκολ, ωστόσο στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησαν στην άμυνα.

Αν και προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ίδρωσε για να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το AEL FC Arena κόντρα στη Λάρισα, που λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο με μεγάλη πίεση στην άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά.

Οι παίκτες του Φερέιρα έδειξαν νωρίς τις προθέσεις τους στο 11ο λεπτό του αγώνα με τον Πέλκα να χάνει μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο στο 14’ ο Λημνιός με πλασέ νίκησε τον Κρίστινσον ύστερα από κεφαλιά πάσα του Άκπομ.

Η Λάρισα με κύριο εκφραστή τον Βινίσιους προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο δεν το κατάφερε μετά τη συμπαγή άμυνα που έπαιξαν οι ασπρόμαυροι.

Το παιχνίδι φάνηκε να κλειδώνει από νωρίς μετά το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντόουγκλας, όταν με σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ισλανδό γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ήταν διαφορετικό, με την ΑΕΛ των πολλών απουσιών να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Πέλκας ήταν αυτός που λίγο έλειψε να κάνει στο 56’ το 0-3 όταν η κεφαλιά του πήγε στο δοκάρι.

Στο 67’ η διαρκής αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα ο Ηλιάδης με σουτ από την περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2 και βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε περιπέτειες.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ κλείστηκε στο μισό του γηπέδου, ωστόσο η κούραση και οι ελλείψεις, δεν επέτρεψαν στους Λαρισαίους να καταφέρουν να φτάσουν με αξιώσεις στην ισοφάριση.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε,  Μάζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σετσέροβιτς, Ασούμπρε, Μοχάμεντ (45' Ηλιάδης), Παπάζογλου, Βινίσιους (77' Πινακάς).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μαουρίσιο, Λημνιός, Λάμπρου (85' Ροντρίγκο), Πέλκας (61' Ελ Καντουρί), Ακπόμ (76' Σβιντέρσκι).