Skip to main content

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό έδωσε νέα ζωή στην Πλ. Δικαστηρίων (video)

Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, εκατοντάδες ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν με τα παιδιά τους το όμορφο χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων.

Χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισαν σήμερα το πρωί την πλατεία Δικαστηρίων, πάνω από το άγαλμα Βενιζέλου, εκεί όπου στήθηκε φέτος το χριστουγεννιάτικο χωριό, με στόχο, όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η πόλη να πάρει πίσω μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από υψηλή παραβατικότητα. 

Εκμεταλλευόμενοι, λοιπόν, τον καλό καιρό, εκατοντάδες ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν με τα παιδιά τους το όμορφο χωριό, συνδυάζοντάς το με την Κυριακάτική τους βόλτα.

Η βαρύτητα που έδωσε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στον διάκοσμο της πλατείας Δικαστηρίων φαίνεται πως έπιασε τόπο, καθώς οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε στους επισκέπτες το χωριό είναι πολύ θετικές, με τα παιδάκια να τρέχουν και να παίζουν συνεχώς, μην ξέροντας που να πρωτοκοιτάξουν και τους γονείς να μένουν άκρως ευχαριστημένοι από την πληθώρα δραστηριοτήτων. Δεν είναι λίγοι μάλιστα και όσοι το επισκέφτηκαν χωρίς... παιδάκια, ρίχνοντας μια ματιά στους πάγκους που στήθηκαν και βγάζοντας τις αναμνηστικές, χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες τους. 

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν καρουζέλ και τρενάκια και θεματικά σπίτια, όπου ξωτικά και άλλοι βοηθοί του Άγιου Βασίλη, αναλαμβάνουν να προσφέρουν στα παιδιά αξέχαστες στιγμές. Σημειώνεται ότι το χριστουγεννιάτικο πάρκο εμπλουτίζεται ακόμα και τώρα με παιχνίδια, με τα συνεργεία του δήμου να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στον όμορφο χώρο που υπόσχεται να γίνει η καρδιά της Θεσσαλονίκης για τις μέρες των εορτών.

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα γίνει η φωταγώγηση του δέντρου και θα ακολουθήσει συναυλία με την Josephine. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Σωτήρης Καλυβάτσης.