Skip to main content

Πειραιώς: Συμβολαιακή με τον Συνεταιρισμό Τυρνάβου

Στην εγχώρια αγορά απορροφάται το 95% της ετήσιας παραγωγής του συνόλου των προϊόντων του Συνεταιρισμού, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα εξάγεται

Σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζοντας δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας  την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής του Τυρνάβου, με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους, ωστόσο η ανοδική πορεία που ακολούθησε από την ίδρυσή του έως σήμερα, τον έχει αναδείξει σε έναν από τους σημαντικότερους Συνεταιρισμούς της χώρας. Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες (κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά, ρετσίνες, ούζο, τσίπουρο, καθώς και κίτρινο τσίπουρο με στίγματα κρόκου-σαφράν). Το αυθεντικό τσίπουρο Τυρνάβου έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης από το 1989, ενώ το Τσίπουρο με γλυκάνισο, το Τσίπουρο με κρόκο (σαφράν) και το «μαλτ» παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια τσίπουρο, απέσπασαν χρυσά μετάλλια για την απαράμιλλη γεύση και το πλούσιο άρωμά τους στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Διεθνούς οργανισμού «International Organization of Vine and Wine» που εδρεύει στην Γαλλία. Επιπλέον, ο Συνεταιρισμός απέσπασε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης INTERWINE της Κίνας, βραβείο καλύτερου οίνου για τον «Ρόδοινο», έναν ιδιαίτερα αρωματικό ημίγλυκο οίνο από Μοσχάτο Τυρνάβου.

Στην εγχώρια αγορά απορροφάται το 95% της ετήσιας παραγωγής του συνόλου των προϊόντων του Συνεταιρισμού, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα εξάγεται σε Γερμανία, Κίνα, Αυστραλία και Νιγηρία. Με σκοπό την ανάπτυξη και την εξωστρέφειά του στις αγορές του κόσμου, ο Συνεταιρισμός έχει υλοποιήσει επένδυση εκσυγχρονισμού και βελτιώσεων των εγκαταστάσεων/μηχανολογιού εξοπλισμού του οινοποιείου, η οποία έχει σημαντική συμβολή στη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών λειτουργίας του καθώς και στο περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στο Συνεταιρισμό.  

«Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί την σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Τραπέζης.