Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΣΒΗΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Ένας από τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν η Βόρεια Μακεδονία να εξαφανίσει σύμβολα που αναφέρονται στην «αρχαία Ελληνική Μακεδονία».

Με αδιάκοπους ρυθμούς πραγματοποιούνται στη Βόρεια Μακεδονία οι εργασίες απομάκρυνσης των συμβόλων με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Ένας από τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών, άλλωστε, ήταν η Βόρεια Μακεδονία να εξαφανίσει σύμβολα που αναφέρονται στην «αρχαία Ελληνική Μακεδονία».

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης μάλιστα οι ενέργειες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Αυγούστου και ήδη συνεργεία δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Κατά τη συνεδρίασή της, στις 4 Ιουλίου, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υποχρεώνει τη Γενική Γραμματεία να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία, τις εγκαταστάσεις δημόσιων και άλλων έργων υποδομής που φέρουν τον Ηλιο της Βεργίνας, σύμβολο που αποτελεί μέρος του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού και ανήκει στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς είναι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων» αναφέρεται.

Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς μερίδα πολιτών της γείτονος χώρας κάνουν λόγο για «προδοσία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ