Skip to main content

Πυρετός εργασιών αναστήλωσης στο Άγιο Όρος - Επίσκεψη Καράογλου

Πολλαπλά έργα συντήρησης και αναστήλωσης των μονών και των κειμηλίων του Αγίου Όρους - Γενναία οικονομική συνεισφορά από τον διοικητή, Αθ. Μαρτίνο

Πυρετός εργασιών συντελείται στο Άγιο Όρος, όπου πραγματοποιούνται ταυτόχρονα πολλαπλά έργα συντήρησης και αναστήλωσης των μονών και των κειμηλίων, τα περισσότερα εκ των οποίων μετρούν αιώνες ιστορίας.

Για την επιθεώρηση των εργασιών θα μεταβεί σήμερα στο Άγιο Όρος ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Διαχείρισης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) προκειμένου, όπως δήλωσε ο υπουργός στη Voria.gr, να δουν την πρόοδο των εργασιών και τα προβλήματα και να κινηθούν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, ο ίδιος και το ΔΣ του ΚΕΔΑΚ θα συναντήσουν τον νεοτοποθετηθέντα διοικητή του Αγίου Όρους, εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Καράογλου, πολλά από τα έργα που συντελούνται για να διαφυλαχθεί ο πλούτος του Αγίου Όρους γίνονται με τη γενναία οικονομική συνεισφορά του κ. Μαρτίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος των εργασιών αυτών ανέρχεται σε δεκάδες ίσως και εκατοντάδες εκατομμυρίων.