Skip to main content

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια - Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί (vid)

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Μανίκια, στο Πυργί και στον Άγιο Γεώργιο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Μανίκια, στο Πυργί και στον Άγιο Γεώργιο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια έδωσε εντολή για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.

Πέντε πολίτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχοντας αναπνευστικά προβλήματα. «Πέντε άτομα έχουν διακομισθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων από 1η & 2η ΕΜΑΚ, οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ΜΕΤΠΕ, τέσσερις υδροφόρες & δύο μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.