Skip to main content

Δίνουν δακρυγόνα στους μετανάστες για να επιτεθούν στους πολωνούς στρατιώτες 

Χαοτική είναι η κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας - Ρωσικά πυραυλικά συστήματα Iskander ζητά ο Λουκασένκο σε συνέντευξή του

Η Λευκορωσία θέλει ρωσικά πυραυλικά συστήματα Iskander με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών για να τα αναπτύξει στη νότια και στη δυτική περιοχή της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα, σε ένα ρωσικό αμυντικό περιοδικό.

Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί ότι προκάλεσε την κρίση στα σύνορα της, μέσω της προώθησης χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην Πολωνία.

Οι Βρυξέλλες έχουν κινητοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Μινσκ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Λουκασένκο δήλωσε στο περιοδικό «Εθνικής Άμυνας» ότι χρειάζεται το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα Iskander που μπορεί να φέρει βαλλιστικούς πυραύλους με ακτίνα δράσης άνω των 500 χιλιομέτρων, με δυνατότητα οπλισμού συμβατικών, αλλά και πυρηνικών κεφαλών.

«Χρειάζομαι αρκετές μεραρχίες στα δυτικά και στα νότια, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί» δήλωσε ο ίδιος.

Ένας νεκρός στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας

Παράλληλα, σήμερα εντοπίστηκε η σορός ενός νεαρού Σύρου στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία.

«Χθες, στο δάσος, κοντά στα σύνορα, κοντά στη Βόλκα Τερετσόβσκα, βρέθηκε η σορός ενός νεαρού Σύρου», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε επίσης, όπως μεταφέρει η kathimerini.gr, ότι προς το παρόν δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του θανάτου.

Λευκορωσία – Δίνουν δακρυγόνα στους μετανάστες για να επιτεθούν στους πολωνούς στρατιώτες 

Χαοτική ήταν, επίσης, η κατάσταση χθες το βράδυ στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, η οποία κλιμακώθηκε όταν λευκορωσικά στρατεύματα έσκισαν τον φράχτη και εμπόδισαν του Πολωνούς στρατιώτες να τον στήσουν ξανά ώστε αποτρέψουν τη διέλευση μεταναστών.

Σε βίντεο της dailymail φαίνεται πως πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα έχουν οπλιστεί με δακρυγόνα από τον στρατό της Λευκορωσίας και λέιζερ με τα οποία «τυφλώνουν» τον πολωνικό στρατό στην προσπάθειά τους να περάσουν, όπως μεταφέρει το protothema.gr.

Ώρες νωρίτερα οι δυνάμεις της Λευκορωσίας είχαν καταστρέψει μέρος συρματοπλέγματος που χωρίζει τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.

Πηγή φωτογραφίας: Twitter/ @HannaLiubakova