Skip to main content

Πυρηνική συμφωνία και Στενά του Χορμούζ στη συνάντηση Πούτιν - Ροχανί

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως η προθεσμία που έχει θέσει το Ιράν λήγει και η χώρα θα λάβει περαιτέρω μέτρα αποδέσμευσης από τη συμφωνία.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν Βλαντίμιρ Πούτιν και Χασάν Ροχανί θα συναντηθούν σήμερα στο Γερεβάν της Αρμενίας προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ και πώς θα μπορούσε να αρθεί το αδιέξοδο στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι πλευρές θα συζητήσουν τις εντάσεις στο Στενό του Χορμούζ και βεβαίως την κατάσταση με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA)» [την πυρηνική συμφωνία], δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιών.

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε πως η προθεσμία των 60 ημερών που έχει θέσει το Ιράν λήγει, οδηγώντας την Τεχεράνη να λάβει περαιτέρω μέτρα αποδέσμευσής της από τη συμφωνία. «Αυτό είναι σίγουρα ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία. Μέχρι τώρα, όλες οι πρωτοβουλίες, για παράδειγμα από τη Γαλλία, απέτυχαν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η κατάσταση παραμένει τεταμένη», είπε ο Πεσκόφ.