Skip to main content

Πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημοτικές ενότητες στη Ρόδο

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στο νησί , καθώς όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου  και για έξι μήνες, ήτοι έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.



Στοι μεταξύ σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στο νησί , καθώς όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

«Το ξημέρωμα βρίσκει τη Ρόδο πολύ καλύτερα από τνη προηγούμενη νύκτα. Τα μέτωπα είναι σε ύφεση», αναφέρει σε ανακοινωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

«Ο πρώτος στόχος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, επιτεύχθηκε. Η εκκένωση οικισμών και η κατά προτεραιότητα παρέμβαση πέριξ αυτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, έφεραν αποτελέσμα. Η σκληρή δουλειά που έγινε όλη τη νύκτα, επίσης έφερε αποτέλεσμα. Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο συντριπτικό τμήμα αυτού, αποκαταστάθηκε. Ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε όρθιος, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες ανέδειξαν αξίες», συνεχίζει.

«Συνεχίζουμε σήμερα το πρωί, με ενισχυμένες δυνάμεις και ανεξάντλητες αντοχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος διασποράς πανικού. Μόνο δουλειά, με σχέδιο, καθαρό μυαλό, οργάνωση και ψυχραιμία», καταλήγει.