Skip to main content

Πυροσβέστης ο Γκιουνές εν όψει του Γαλλία-Τουρκία - Φόβοι για ένταση

Έκκληση για ηρεμία προς τους θεατές του αποψινού αγώνα στο Σταντ Ντε Φρανς απηύθυνε ο ομοσπονδιακός προπονητής των Τούρκων.

Απόψε η Γαλλία υποδέχεται την πρωτοπόρο Τουρκία στο Σταντ Ντε Φρανς για τα προκριματικά του Euro 2020 και με όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τα τραγικά γεγονότα στη Συρία αλλά και τον στρατιωτικό πανηγυρισμό των Τούρκων διεθνών στο ματς με την Αλβανία, είναι λογικό να υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενη ένταση μιας που το κλίμα είναι τεταμένο.

Πρώτος από όλους πάντως ο προπονητής των γειτόνων μας, Σενιόλ Γκιουνές, θέλησε να κατευνάσει την ένταση.

Ο Τούρκος ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζοντας πως σύσσωμη η αποστολή ενθαρρύνει τους στρατιώτες της χώρας της αλλά στο ποδόσφαιρο δεν χωράνε τέτοιες συζητήσεις, συμπληρώνοντας πως όσοι έρθουν στο Σταντ Ντε Φρανς σήμερα ας απολαύσουν απλώς τον αγώνα και πως το ποδόφαιρο είναι ειρήνη.

«Ενθαρρύνουμε τους στρατιώτες, αλλά αυτές οι συζητήσεις να μην κυριαρχήσουν του αγώνα. Ζητώ από τους Τούρκους φιλάθλους που ζουν στην Ευρώπη και θα έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν και να ευχαριστηθούν ένα παιχνίδι να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο αν είναι ανώτερος. Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη», δήλωσε ο Γκιουνές.