Skip to main content

Νεκρή Βρετανίδα βουλευτής μετά από δολοφονική επίθεση

Άγνωστος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι και πυροβόλησε τη βουλευτή Τζο Κοξ, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου κατέληξε.

Κατέληξε η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε δολοφονική επίθεση στη βιβλιοθήκη Μπίρστολ, κοντά στην πόλη Λιντς στην κομητεία του Γιορκσάιρ.

Όπως έχει γίνει γωνστό, άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι και πυροβόλησε τη βουλευτή, η οποία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η 41χρονη Τζο Κοξ δέχτηκε την επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της. Ένας άνδρας μαχαιρώθηκε επίσης από τον δράστη ενώ ένας ένοπλος διαφεύγει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η βουλευτής των Εργατικών πυροβολήθηκε δύο φορές και μαχαιρώθηκε, όταν προσπάθησε να χωρίσει δύο άντρες που καβγάδιζαν στο δρόμο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο δράστης κλοτσούσε την 41χρονη μητέρα δυο παιδιών καθώς ήταν πεσμένη στο πεζοδρόμιο και βουτηγμένη στα αίματα.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας λέει πως ο δράστης πυροβόλησε τη βουλευτή τρεις φορές, την μαχαίρωσε με ένα μεγάλο μαχαίρι 30 με 30 εκατοστών φωνάζοντας «Πρώτα η Βρετανία».

«Ο τρίτος πυροβολισμός ήταν στην περιοχή του κεφαλιού» δήλωσε σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.