Skip to main content

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία - Τουλάχιστον 6 νεκροί, ανάμεσά τους μαθητές

Ένας μαυροντυμένος άνδρας εισέβαλε στο σχολείο της πόλης Ιζέβσκ και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έξι άτομα και τραυματίζοντας άλλα είκοσι

Ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε σήμερα σε σχολείο στην πόλη Ιζέβσκ της Ρωσίας και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άτομα και τραυματίζοντας 20 ακόμη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τοπικών Αρχών, τα θύματα της επίθεσης - τόσο οι νεκροί όσο και οι τραυματίες - περιλαμβάνουν μικρά παιδιά.

Ο μαυροντυμένος δράστης φέρεται να εισέβαλε στο 88ο Δημοτικό Σχολείο την ώρα του μαθήματος και να άρχισε να πυροβολεί, προτού τελικά στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Ο κλάδος του υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδιος για την περιφέρεια της Ουντμουρτίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ιζέφσκ, ανακοίνωσε πως ο ένοπλος αυτοκτόνησε και πως 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο κυβερνήτης της Ουντμουρτίας Αλεξάντρ Μπρετσάλοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως άγνωστος εισέβαλε στο σχολείο και σκότωσε ένα φρουρό ασφαλείας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των μαθητών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα βρίσκονται αυτήν την ώρα στο σχολείο, το οποίο εκκενώνεται.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν μικρούς μαθητές να οδηγούνται έντρομοι έξω από το σχολείο, και τραυματιοφορείς να μεταφέρουν τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης.