Skip to main content

Πυροβολισμοί στην Πυλαία - Συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης

Πραγματοποιήθηκε μυστική επιχείρηση αστυνομικών με πολιτικά στην περιοχή της Πυλαίας. Ανταλλαγή πυροβολισμών, συλλήψεις από την αστυνομία,

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία, με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της αστυνομίας για φερόμενη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και όπλων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γύρω στις 19.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επί της οδού Βουλγαροκτώνων, στην περιοχή της Πυλαίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία, ωστόσο, όπως μεταδίδουν αυτόπτες μάρτυρες στο life-events.gr, οι αστυνομικοί με πολιτικά μπλόκαραν ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα τη στιγμή που πάρκαρε έξω από σπίτι, που φέρεται να είχαν ενοικιάσει. Τα άτομα αυτά φέρονται να ήταν μέλη κυκλώματος ναρκωτικών και εμπορίας όπλων.

Στο σημείο, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων που ήταν στο αυτοκίνητο. Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία, αφού δεν ήξεραν πως πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο περιπολικά και άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ πέταξε ακόμη και ελικόπτερο. Εκεί οι συνάδελφοί τους, τους ενημέρωσαν για τη μυστική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Από δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάμεσα σ' αυτούς που αναζητούνται για να συλληφθούν φέρεται άνδρας, γεωργιανής καταγωγής, που κρατείτο κατά το παρελθόν στις φυλακές Διαβατών, ενώ έχει χαρακτηριστεί από τις διωκτικές Αρχές ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται τις επόμενες ώρες από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.