Skip to main content

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο μακελάρης του Παρισιού (upd)

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου αποχώρησε τρέχοντας από τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς είναι σε εξέλιξη νέα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στις Βρυξέλλες.

Συνελήφθη, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο πλέον καταζητούμενος ύποπτος για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ο Αμπντεσλάμ περικυκλώθηκε από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Βέλγοι εισαγγελείς είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ ανακαλύφθηκαν σε διαμέρισμα στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί έφοδος των αρχών την Τρίτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre, στην επιχείρηση αυτή τραυματίστηκαν δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Αμπντεσλάμ. Η εφημερίδα Derniere Heure έκανε λόγο για συνολικά τρεις υπόπτους: τον συλληφθέντα Αμπντεσλάμ, άλλον έναν που σκοτώθηκε και έναν τρίτο, που έχει τραυματιστεί.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ αναχώρησε άρον - άρον από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για να ασχοληθεί με την υπόθεση (δείτε εδώ).

Η στιγμή της σύλληψης: