Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Αστυνομικός: «Πυροβόλησα ενστικτωδώς, στόχευα στα λάστιχα του αυτοκινήτου»

Τα άτομα που διαμαρτυρήθηκαν έντονα έξω από τα δικαστήρια αποχώρησαν με προορισμό το Ιπποκράτειο, απ΄ όπου αναμένουν ενημέρωση για τον 16χρονο

Προθεσμία μερικών ημερών για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 34χρονος αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο κατηγορούμενος εισήλθε στα δικαστήρια παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με το κτήριο να είναι αστακός μέσα και έξω. Όπως και κατά την είσοδό του, ο 34χρονος δεν εξήλθε από την κεντρική πόρτα.

Η ατμόσφαιρα γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο ήταν εκρηκτική, με ομάδα ατόμων να διαμαρτύρεται έντονα για τον πυροβολισμό του 16χρονου. Μάλιστα στα συνθήματά τους ανέφεραν μεταξύ άλλων πως το συμβάν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Ακολούθησαν επεισόδια, στα οποία ενεπλάκη και ο πατέρας του 16χρονου με τους αστυνομικούς να τον ακινητοποιούν. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου: Επεισόδια στα δικαστήρια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ

Η ομάδα των ατόμων αποχώρησε με προορισμό το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του ανήλικου, οι γονείς του 16χρονου αναμένεται να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον ανήλικο. Απέδωσε τα πυρά στον κίνδυνο που όπως είπε διέτρεχαν αυτός και οι συνάδελφοί του και φέρεται να είπε πως πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό και μια «ενστικτωδώς προς τα κάτω» στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Για τη δεύτερη αυτή σφαίρα, που χτύπησε τον ανήλικο στο κεφάλι, φέρεται να υποστήριξε ότι η μηχανή που επέβαινε δεν κινούνταν σταθερά και είχε μεταπηδήσεις.