Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΙΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 3Η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Ο Σύλλογος ανέφερε ακόμη πως αναμένει την έναρξη εμβολιασμών κατ' οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς καθώς και σε όλα τα ιατρεία.

Η δυνατότητα στους υγειονομικούς να πραγματοποιήσουν και 3η δόση του εμβολίου για τον Covid-19, προκειμένου να προστατευθούν, ζητά να δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Άλλωστε οι περισσότεροι υγειονομικοί που δίνουν τη μάχη με την πανδημία σε όλες τις δομές υγείας, ήταν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν αφού το εμβολιαστικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν θα πρέπει να καθυστερήσει τις αποφάσεις της, καθώς οι συνθήκες για την 3η δόση στους υγειονομικούς είναι πλέον ώριμες.

Παράλληλα αναμένει την έναρξη εμβολιασμών κατ' οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς καθώς και σε όλα τα ιατρεία, πράγμα που θα ενισχύσει την επιτυχημένη εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας, όπως αναφέρει.

Ταυτόχρονα ο ΠΙΣ χαιρετίζει την απόφαση να διατίθενται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στον παιδικό πληθυσμό, στον φυσικό τους χώρο που είναι τα ιατρεία των παιδιάτρων.

«Τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν άμεσα από τον Covid-19, καθώς, όπως δείχνουν όλες οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, πλέον και τα ανήλικα κινδυνεύουν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ο εμβολιασμός τους κρίνεται απαραίτητος ειδικά τώρα που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά», σημειώνει ο ΠΙΣ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ