Skip to main content

Κάνει πίσω η διοίκηση Μπουτάρη για τον ισολογισμό του 2018

Η ανακοίνωση, δια στόματος δημάρχου Γ. Μπουτάρη, ότι ο ισολογισμός θα συζητηθεί στις 21 Αυγούστου, είχε προκαλέσει την αντίδραση της παράταξης Ζέρβα

Υποχωρεί η διοίκηση Μπουτάρη στο θέμα της συζήτησης για τον Ισολογισμό του 2018, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση στα μέσα Ιουλίου, δια στόματος δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ότι ο ισολογισμός θα συζητηθεί στις 21 Αυγούστου, λίγο πριν την εκπνοή της τρέχουσας θητείας, είχε προκαλέσει τότε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αβαρλή ο οποίος εκλέχθηκε για την επόμενη τετραετία στον δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα (δείτε εδώ). Εκπροσωπώντας τη νέα διοίκηση, ο κ. Αβαρλής είχε καλέσει την παρούσα να πάρει πίσω την πρότασή της και να μην συζητηθεί το θέμα. «Προς τι αυτή η βιασύνη άλλες φορές τον Οκτώβριο συζητείται ο Ισολογισμός. Γιατί βιάζεστε;», είχε διερωτηθεί ο κ. Αβαρλής.

Τελικά, από τη διοίκηση Μπουτάρη αποφασίστηκε να μη διεξαχθεί η συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση στα τέλη Αυγούστου αλλά αυτή να πραγματοποιηθεί από την επόμενη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, που θα αναλάβει τα ηνία του δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου η προγραμματισμένη συζήτηση για τον Ισολογισμό αναβάλλεται μετά από αίτημα των Ορκωτών Λογιστών. Σύμφωνα με την ίδια, λόγω και της θερινής περιόδου, δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου έως την ημερομηνία που θα διεξαγόταν η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι, αποφασίστηκε να συζητηθεί ο Ισολογισμός Έτους 2018 από τη διοίκηση Ζέρβα.

«Η διοίκηση Ζέρβα, κι εγώ προσωπικά, θα υπογράψουμε τον ισολογισμό του 2018, δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανείς επ' αυτού. Η διαφορά είναι ότι τώρα υπάρχει χρόνος για πιθανές παρατηρήσεις που μπορεί να προκύψουν και οι οποίες, εάν ψηφιζόταν βεβιασμένα, δεν θα είχαν εντοπιστεί», δήλωσε στη Voria ο Γιώργος Αβαρλής.