Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
x

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΚΤΩ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Οι παιδικές χαρές βρίσκονται στην πόλη του Λαγκαδά, στα Λαγυνά, το Ζαγκλιβέρι, τον Σοχό, τη Γερακαρού, το Καβαλάρι, τον Άγιο Βασίλειο και τον Ασκό.

Νέες, σύγχρονες παιδικές χαρές και κυρίως πιστοποιημένες και ασφαλείς για τα παιδιά, δημιουργούνται σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Οι οκτώ πρώτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Λαγκαδά με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση του έργου «Αναδιαμόρφωση οκτώ υφιστάμενων Παιδικών Χαρών του Δήμου Λαγκαδά, συμπεριλαμβανομένης  προμήθειας νέου εξοπλισμού», συνολικού προϋπολογισμού 258.678 ευρώ.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά και η χρηματοδότηση προέρχεται κατά 220.000,00 ευρώ από τις πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και κατά 38.678 ευρώ από Ιδίους Πόρους του Δήμου Λαγκαδά.

Οι οκτώ αυτές νέες παιδικές χαρές είναι ήδη έτοιμες και βρίσκονται στην πόλη του Λαγκαδά, στα Λαγυνά, το Ζαγκλιβέρι, τον Σοχό, τη Γερακαρού, το Καβαλάρι, τον Άγιο Βασίλειο και τον Ασκό.

Αμέσως μετά ακολουθεί η διαμόρφωση ακόμη πέντε νέων παιδικών χαρών μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Η δημοπράτηση του έργου έχει ολοκληρωθεί, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και οι εργασίες ξεκινούν άμεσα.

Ακολουθούν άλλες εννέα παιδικές χαρές οι οποίες θα υλοποιηθούν με τη χρηματοδότηση του Δήμου Λαγκαδά από τα προγράμματα του «LEADER» και του «Πράσινου Ταμείου».

“Για το Δήμο Λαγκαδά και τη διοίκησή μας, πρωταρχικό μέλημα είναι η δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών υποδομών για να τις χαίρονται όλα τα παιδιά της περιοχής μας. Με την ολοκλήρωση όλων των φάσεων των εργασιών θα υπάρχουν νέοι χώροι με σύγχρονα όργανα και παιχνίδια, απολύτως ασφαλή για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ