Skip to main content

Πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει ο Μητσοτάκης με επιστολή στην ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στην ΕΕ να εισαγάγει πιστοποιητικό εμβολιασμού, για την «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19», σύμφωνα με το Politico.

Όπως αναφέρεται, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Αποτελεί επείγουσα ανάγκη να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του.

«Η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας… είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας», υποστηρίζει επίσης.

Και ενώ η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ούτε θα τον θέσει ως προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος, τα άτομα, ωστόσο, που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει κίνητρο για τους πολίτες ώστε να εμβολιάζονται.