Skip to main content

Πιστοποίηση των φωτοβολταικών πλαισίων της Exel Group

Η TUV πιστοποίησε το πρώτο ελληνικό φωτοβολταϊκό πλαίσιο, η παραγωγή του οποίου γίνεται στο νεότευκτο εργοστάσιο της Exel Group στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς.
Την οικογένεια Πολυκρυσταλλικών Φωτοβολταϊκών Πλαισίων ESP Series 60 ισχύος 195 έως 240 Watt της Exel Group πιστοποίησε ο γερμανικός οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV Rheinland. Ουσιαστικά πρόκειται για την πιστοποίηση του πρώτου ελληνικού φωτοβολταϊκού πλαισίου, η παραγωγή του οποίου γίνεται στο νεότευκτο εργοστάσιο της Exel Group στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς.

Ειδικότερα, η πιστοποίηση από τον TÜV Rheinland έγινε κατόπιν πλήρους επιθεώρησης των διαδικασιών παραγωγής βάσει συγκεκριμένων πρώτων υλών, αναφορικά με τον τρόπο παραγωγής και μέτρησης της απόδοσης του τελικού προϊόντος. Η οικογένεια exel ESP series 60 παράγεται με κυψέλες της εταιρίας Q-Cells από αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής - δυναμικότητας σήμερα 50 MW/έτος - με πλήρως ενσωματωμένο Σύστημα Ελέγχου Ποιότητας και Πρόληψης Αστοχιών.

«Η πιστοποίηση από τον TÜV Rheinland αποτελεί την απόδειξη της δέσμευσής μας για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας βάσει διεθνών προτύπων και πιστοποιήσεων. Είμαστε υπερήφανοι που πλέον μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς με προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και με εγγυήσεις ζωής και απόδοσης από τις καλύτερες στον κόσμο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Exel Group, κ. Σταύρος Τριανταφύλλου.  

Το επενδυτικό σχέδιο της Exel Group αναμένεται να ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση και της δεύτερης γραμμής παραγωγής εντός του 2010 αυξάνοντας τη συνολική ισχύ της παραγωγής πολυκρυσταλλικών και μονοκρυσταλλικών πλαισίων σε 70 MW το χρόνο. Επιπλέον, σύντομα αναμένονται και οι πιστοποιήσεις για τις άλλες δύο οικογένειες πλαισίων, οι οποίες αφορούν σε προϊόντα μονοκρυσταλλικών και πολυκρυσταλλικών φωτοβολταϊκών στοιχείων.