Skip to main content

Πιθανή διαρροή επικίνδυνων ουσιών σε σύγκρουση τρένων στο Ρότερνταμ

Δύο φορτηγά τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους καθώς και με μια επιβατική αμαξοστοιχία κοντά στο Ρότερνταμ το βράδυ της Πέμπτης γύρω στις 23:30.
Δύο φορτηγά τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους καθώς και με μια επιβατική αμαξοστοιχία κοντά στο Ρότερνταμ το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, που έκανε λόγο για «σχετικά λίγους τραυματίες», το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 23:30 κοντά στο Μπάρεντρεχτ.
Η αμαξοστοιχία χτυπήθηκε όταν ένα ή και περισσότερα βαγόνια του εμπορικού τρένου εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουση του με το άλλο φορτηγό τρένο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας διαχείρισης των σιδηροδρόμων ProRail.  
Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων NS ανακοίνωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβάτες. Το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP μετέδωσε ότι ο μηχανοδηγός ενός τρένου τραυματίστηκε όταν εγκλωβίστηκε στην καμπίνα του.

Η αστυνομία ανέφερε εξάλλου ότι από τη σύγκρουση ενδέχεται να σημειώθηκε διαρροή «επικίνδυνων υγρών ή αερίων». Πολλοί επιβάτες είπαν ότι υπήρχε «οσμή ντίζελ» και είδαν «σπίθες» ή «φλόγες» μετά τη σύγκρουση.