Skip to main content

Πιθανό ένα αυστηρότερο lockdown σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα- Σιάτιστα

H κατάσταση στον νομό Κοζάνης κρίνεται σοβαρή με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός αυστηρότερου lockdown

Προς την επιβολή αυστηρότερου lockdown, στα πρότυπα της Δυτικής Αττικής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση και για την περιοχή της Κοζάνης.  

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η συζήτηση που έχει ξεκινήσει από χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα είναι για το αν το «απαγορευτικό» τύπου Ασπροπύργου θα περιοριστεί μόνο στην Κοζάνη ή θα αφορά και στην Πτολεμαΐδα και τη Σιάτιστα, καθώς θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές μεγάλες παραγωγικές μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή ενημέρωση στις 6 το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στον νομό Κοζάνης έθεσε σε συναγερμό τις αρχές, καθώς κρίνεται σοβαρή με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία παρατηρούνται.

Μόλις χθες ανακοινώθηκαν 47 κρούσματα σε σύνολο 1.155 πανελλαδικά, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο νομός Κοζάνης συμπεριλαμβάνεται στους νομούς με τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού. Όπως όλα δείχνουν αιτία για τη νέα έκρηξη κρουσμάτων ήταν ένα μνημόσυνο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κοζάνης.

Στο σημείο μετέβη χθες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να συμμετάσχει σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή. Θα είμαστε κοντά στους Κοζανίτες, στις Κοζανίτισες, στους πολίτες του νομού Κοζάνης» τόνισε ο υπουργός.