Skip to main content

Προς Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ

Μπορεί ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ να έχει προγραμματιστεί για αύριο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της Voria η υπόθεση δεν θα κλείσει για άλλη μία φορά

Για αύριο Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, είναι προγραμματισμένος ο διαγωνισμός για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων. Τους τελευταίους μήνες η διαδικασία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω κορωνοϊού, κάτι που αυτή τη φορά δεν συνέβη.

Πληροφορίες, όμως, της Voria.gr αναφέρουν ότι μάλλον ούτε αύριο θα κλείσει η υπόθεση. Ή μάλλον ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη μία ακόμη -τελική όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος- μετάθεση της ουσιαστικής διαδικασίας για μερικές εβδομάδες, κάπου στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, στον προθάλαμο κυριολεκτικά του διαγωνισμού, γίνονται έντονες διεργασίες ανάμεσα σε ενδιαφερόμενους για να υπάρξει σύμπραξη. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πρότζεκτ και -μάλιστα- στον κρίσιμο τομέα της Άμυνας, η δυναμική της δημιουργίας μεγαλύτερου και ισχυρότερου σχήματος, μπορεί να δώσει το δικαίωμα στον εκκαθαριστή να προχωρήσει σε παράταση. Όπως εκτιμάται με το σκηνικό που δείχνει να διαμορφώνεται μπορεί να έχουμε μια ολιγοήμερη καθυστέρηση στις εξελίξεις για την πολύπαθη ΕΛΒΟ, αλλά θα διασφαλιστούν καλύτερα τόσο οι προοπτικές για την ΕΛΒΟ, όσο και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, το οποίο όπως είναι φυσικό παρακολουθεί την υπόθεση.

Να θυμίσουμε ότι όπως έχει γραφτεί τους προηγούμενους μήνες ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ δείχνουν πέντε επιχειρηματικοί όμιλοι, ένας από τη Γερμανία, ένας από το Ισραήλ, ένας από τη Νότια Αφρική, ένας από την Ελλάδα και ένας από την Ιταλία, χωρίς να είναι απόλυτα σαφές ποιοι από αυτούς θα φτάσουν στο τελικό στάδιο. Με αυτά τα δεδομένα η αυριανή ημέρα είναι σημαντική, αφού το τοπίο για την ΕΛΒΟ αναμένεται να ξεκαθαρίσει περισσότερο.