Skip to main content

Πειθαρχική δίωξη της ΕΠΟ στον Θεοδωρίδη για τις χθεσινές δηλώσεις του

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού επιτέθηκε σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Βαγγέλη Γραμμένο και Μέλο Περέιρα, κάνοντας ευθέως λόγο για στημένο πρωτάθλημα.

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, έπειτα από τη χθεσινή του δήλωση περί «στημένου πρωταθλήματος».

Συγκεκριμένα, το στέλεχος των Πειραιωτών επιτέθηκε σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Βαγγέλη Γραμμένο και Βίτορ Μέλο Περέιρα, κάνοντας ευθέως λόγο για στημένο πρωτάθλημα. «Τι άλλο περιμένει ο υπουργός για να καταλάβει ότι είναι στημένο το πρωτάθλημα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος του κ. Σάββα Θεοδωρίδη, επίτιμου προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2α και 3,4, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλεπόμενες ποινές για αυτές τις περιπτώσεις είναι πρόστιμο ύψους 10.000 έως 40.000 ευρώ. Ωστόσο, σε επιβαρυντικές περιπτώσεις δημόσιων δυσμενών κρίσεων ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 50.000 ευρώ.