Skip to main content

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Κούγια για τις φωτογραφίες των μαρτύρων του Λιγνάδη

Ο δικηγόρος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες των μηνυτών του Λιγνάδη και έκανε λόγο για «στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα άσκησε σήμερα ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, ο οποίος είναι συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Η συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από τον κ. Κωνσταντίνου, καθώς ο κ. Κούγιας ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του, προσωπικές φωτογραφίες των μηνυτών του πελάτη του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ κάνει λόγο για «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» που δήθεν παραπλάνησαν «επί 18 μήνες την ελληνική κοινωνία και τους αγνούς Έλληνες πολίτες – οικογενειάρχες». «Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από δημόσια instagram των τριών δήθεν βιασθέντων και ενός μάρτυρος» αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Έτσι, ο κ. Κούγιας κλήθηκε να καταθέσει αύριο στον Βασίλη Κατσάνη πειθαρχικό εισηγητή για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, απολογητικό υπόμνημα για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, όπως και να προσκομίσει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Επίσης, κλήθηκε να καταθέσει υπόμνημα και για την προηγούμενη προκαταρτική έρευνα που έχει διαταχθεί για την «υπόθεση Λιγνάδη», τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, ο οποίος ήταν συνήγορος στην ίδια υπόθεση αλλά με άλλον εντολέα.

Πιθανολογείται, ότι αύριο ο κ. Κούγιας θα ζητήσει αναβολή, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της πανελλαδική σκούπα που ξεκίνησε πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για του δικηγόρους που συμμετέχουν στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν τηλεδίκες επί εκκρεμών υποθέσεων που απασχολούν την κοινή γνώμη, ο κ. Κωνσταντίνου έχει επιληφθεί του θέματος.

Ο κ. Κωνσταντίνου έχει ασκήσει πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου (in rem, δηλαδή δεν είναι προσωποποιημένες), που τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και εκπομπές επί εκκρεμών υποθέσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στη λίστα των πειθαρχικά ελεγχομένων είναι 20 περίπου δικηγόροι.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου έχει ήδη ζήτησε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανά την Ελλάδα, να του στείλουν βιντεοκασέτες των Δελτίων Ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών στις οποίες συμμετέχουν δικηγόροι.

Πηγή: protothema.gr