Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

ΠΙΤΙΝΟ: ΛΟΓΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΣΤΗ EUROLEAGUE

Ο τέως κόουτς του Παναθηναϊκός υπογράμμισε ότι η διαφορά της με το NBA «δεν αφορά το παιχνίδι αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά».

«Λογική» χαρακτήρισε την απόφαση της Euroleague για ακύρωση της σεζόν μιλώντας στο ισραηλινό δίκτυο «Sport5» Ρικ Πιτίνο.

Ο τέως κόουτς του Παναθηναϊκού στοιχειοθέτησε την άποψή του αυτή στο ότι «η διαφορά ανάμεσα στη Euroleague και το ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το ΝΒΑ δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα play-off. Για την Euroleague δεν έχει νόημα».

Ο Αμερικανός τεχνικός, εν συνεχεία, χαρακτήρισε «απολαυστική, εξαιρετική» τη Euroleague λέγοντας: «Στη Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game».

Συγκεκριμένα, o Νεοϋορκέζος προπονητής ανέφερε:

«Το περίμενα, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι. Η διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το ΝΒΑ δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα play-off. Για τη Euroleague δεν έχει νόημα. Ήταν πιο λογικό να διακόψουν την σεζόν και να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά».

Ως προς τις διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικανικό μπάσκετ, ο Πιτινο, σχολίασε: «Στη Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game. Το ΝΒΑ είναι μία διαφορετική κατηγορία, αλλά η Euroleague είναι απολαυστική, εξαιρετική».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ