Skip to main content

Πιτσιόρλας: Αναμενόμενη η απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σημειώνει πως η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου «αναδεικνύει την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την ΕΝΑΕ, που επιβάλει βαριά χρηματική ποινή στην Ελλάδα, εξαιτίας της μη ανάκτησης των κρατικών ενισχύσεων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αναδεικνύει την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν αναμενόμενη και δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της κυβέρνησης να θέσει τα Ναυπηγεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης» σημειώνει ο αν. υπουργός τονίζοντας πως η απόφαση του Δικαστηρίου αφορά τη μη συμμόρφωση της χώρας μας ως προς την απόφαση της Επιτροπής του 2008 περί κρατικών ενισχύσεων στην ΕΝΑΕ και «αναδεικνύει την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Η εξάμηνη δε προθεσμία που θέτει για την εκτέλεσή της αποτελεί αναγνώριση του γεγονότος ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει πλέον δρομολογήσει τις διαδικασίες ανάκτησης» επισημαίνει ο κ. Πιτσιόρλας και καταλήγει: «Διαδικασίες που θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε αυτό το εξάμηνο κι έτσι θα αντιμετωπιστεί ριζικά το όλο θέμα».