Skip to main content

Πιτσιόρλας: Ανοίγουμε ορίζοντες, δεν μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν

Η Ελλάδα σήμερα και όχι τυχαία προσελκύει το ενδιαφέρον λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

«Δύσκολη επιλογή» που όμως δείχνει την αποφασιστικότητα της Αθήνας «να διαμορφώσει μία στρατηγική που ανοίγει ορίζοντες» χαρακτήρισε την επίλυση του Μακεδονικού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνεδρίου Εξαγωγέων.

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει τις βάσεις για τη διαμόρφωση μιας νηφάλιας πολιτικής, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

«Η επίλυση του χρόνιου προβλήματος με τη γείτονά μας ήταν μια επιλογή δύσκολη και αντιλαμβανόμαστε ότι έχει συνέπειες, αλλά συγχρόνως είναι μια επιλογή που δείχνει πόσο βαθιά πόσο είμαστε αποφασισμένοι να διαμορφώσουμε μια στρατηγική που ανοίγει ορίζοντες και δεν μένει κολλημένη στο παρελθόν» είπε.

Σημείωσε ακόμη πως η γεωστρατηγική θέση της χώρας αποτελεί σαφώς ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα, συγχρόνως όμως και πρόβλημα όπως η ιστορία έχει αποδείξει, καθώς η μοίρα του τόπου σφραγίστηκε κυρίως από τους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή.

«Η Ελλάδα σήμερα και όχι τυχαία προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων παικτών της διεθνούς σκηνής, ακριβώς λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης» είπε, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση συγκροτημένης και σοβαρής γεωστρατικής αντίληψης και πολιτικής, παρακολουθώντας στενά τις ισορροπίες που διαμορφώνονται.