Skip to main content

Πιτσιόρλας: Κανονικά η πώληση του μειοψηφικού ποσοστού της ΕΥΑΘ

Τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν και θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του προγράμματος, είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Στ. Πιτσιόρλας

Παρά την επιστροφή της πλειοψηφίας των μετοχών της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ στο ελληνικό δημόσιο, οι διαγωνισμοί για τα μειοψηφικά ποσοστά, 24% και 11% αντίστοιχα, θα γίνουν κανονικά, όπως προβλέπει το πλαίσιο του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε πως, παρότι τα ποσοστά είναι μειοψηφικά, θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές, καθώς τόσο η ΕΥΑΘ όσο και η ΕΥΔΑΠ είναι κερδοφόρες εταιρείες που αποδίδουν μερίσματα, τονίζοντας ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα πρέπει να έχει ξεκινήσει μέχρι τον Αύγουστο.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε βέβαιος ότι τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα, θα υλοποιηθούν και θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του προγράμματος. «Αυτά τελειώνουν ώστε τον Αύγουστο να βγούμε από τα μνημόνια και την επιτήρηση. Αν δεν βγούμε, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Αν θέλουμε λοιπόν να αλλάξουμε φορολογικά, μισθούς και συντάξεις, η προϋπόθεση είναι να βγούμε με επιτυχία από το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τρεις φορές με τους δανειστές», τόνισε.

Ειδικά για το Ελληνικό, μετά και το πράσινο φως που άναψε το ΣτΕ, ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι η ιδιωτικοποίηση θα προχωρήσει κανονικά με την επίλυση των όποιων ζητημάτων υπάρχουν σε σχέση με την πολεοδόμηση και το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα στο 2018.