Skip to main content

Πιτσιόρλας: Κρίσιμη περιοχή για την ανάπτυξη της χώρας η Βόρεια Ελλάδα

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είχε συνάντηση εργασίας με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, είναι η πιο κρίσιμη περιοχή για την ανάπτυξη της χώρας. Η Ελλάδα μπορεί να παίξει ένα ρόλο ευρύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και εξαρτάται από το πώς θα επιλύσουμε τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα. Από το τι υποδομές θα φτιάξουμε, τι δίκτυα θα φτιάξουμε, ούτως ώστε να διαδραματίσουμε αυτό το ρόλο».

Τα παραπάνω δήλωσε, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα το μεσημέρι, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Πιτσιόρλας, που επισκέπτεται την πρωτεύουσα του Έβρου στο πλαίσιο των αποψινών εγκαινίων της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης, «Alexpo 2018», χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη τη συζήτηση, στην οποία τέθηκαν θέματα «που αφορούν τις υποδομές στην περιοχή, θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, θέματα που αφορούν τους τρόπους που μπορεί η κεντρική κυβέρνηση να βοηθήσει στην επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων».