Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018
x

ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: ΩΡΙΜΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

Ο υφυπουργός Οικονομίας μίλησε στο 6ο Στρατηγικό Συνέδριο:«Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2018» για διαφορετικό κλίμα στην οικονομία

Για τη δημιουργία ενός διαφορετικού κλίματος στην οικονομία, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των stress test για τις τράπεζες, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες για την άρση των capital controls. «Δεν υπάρχει λόγος να παρατείνεται η ύπαρξη τους και αυτό θα βοηθήσει στην εισροή κεφαλαίων και την πορεία της οικονομίας», σημείωσε.

Μιλώντας στο 6ο Στρατηγικό Συνέδριο: «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2018» που διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, ο κ. Πιτσιόρλας σημειώσε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον διάλογο και με το εργατικό κίνημα, γιατί η κοινωνική συνοχή είναι καθοριστικό σημείο στην πορεία προς την ανάπτυξη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι επενδύσεις είναι θέμα κλίματος και χρειάζεται συντονισμός όλων των πλευρών τόσο για την αξιοποίηση στο έπακρο όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων όσο και για την περαιτέρω ώθηση των εξαγωγών αλλά και για να λείψει η καχυποψία του κράτους για τις δράσεις άλλων φορέων και για να μην υπάρχει σπατάλη δυνάμεων.

Επιδιώκουμε, πρόσθεσε ο υφυπουργός Οικονομίας, ένα μεταμνημονικό καθεστώς που θα καθορίζει το μείγμα οικονομικής πολιτικής με αυτονομία. «Η συμφωνία με τους θεσμούς, προφανώς έχει και δύσκολες πλευρές, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και θα πάμε σε μια θετική συμφωνία που θα μας δίνει μια ελευθερία για να σχεδιάσουμε το μέλλον, αλλάζοντας τον τρόπο που δρούσαμε μέχρι τώρα και να δώσουμε έμφαση στις συνέργειες και τις συνεργασίες», υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ