Skip to main content

Πιτσιόρλας: Θα το παλέψουμε να μη μειωθεί το αφορολόγητο το 2020

Η κυβέρνηση θα παλέψει για το συγκεκριμένο θέμα και θα καταφέρει την αναστολή του μέτρου, όπως έγινε και με τη μείωση των συντάξεων.

Την αισιοδοξία του ότι δεν θα υλοποιηθεί η πρόβλεψη για μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους το 2020 εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο πλαίσιο του «2019 EU Industry Days».

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα παλέψει για το συγκεκριμένο θέμα και θα καταφέρει την αναστολή του μέτρου, όπως έγινε και με τη μείωση των συντάξεων.

Άλλωστε, ερωτηθείς για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν αφορά το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας, όπου οι μισθοί είναι υψηλότεροι, ενώ ανέφερε πως το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα είναι ένας από τους βασικότερους λόγους του brain drain.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ζήτησε να υπάρξουν αντίμετρα για τις επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε πως θα ήταν πιο αποδοτικό η αύξηση του 11% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός να υλοποιούνταν σε ένα διάστημα 2-3 ετών.

Σημειώνεται πως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει μείωση  των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες από τα επίπεδα των 8.636 - 9.545 ευρώ για τα εισοδήματα των ετών 2018 και 2019 στα επίπεδα των 6.250 - 7.250 ευρώ για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η-1-2020 και εξής.