Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΚΜ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΡΙΒΑΣ –ΚΑΣΤΑΝΕΡΗΣ

Οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα η επαρχιακή οδός 19 να υποστεί σημαντικές φθορές σε τμήμα του οδικού δικτύου

Σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και προβλημάτων στην περιοχή Γρίβας –Καστανερής από τις πλημμύρες της 10ης  και 11ης   Οκτωβρίου του 2015, πριν αρχίσει η φετινή αντιπλημμυρική περίοδος, προχώρησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Οι εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις εκείνης της περιόδου οδήγησαν σε κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα η επαρχιακή οδός 19 «Αξιούπολη –Γοργόπη-Γουμένισσα- Καστανερή-όρια Ν. Πέλλας (τμήμα Γρίβας-Καστανερής)» να υποστεί σημαντικές φθορές σε τμήμα του οδικού δικτύου από τον οικισμό Γρίβας έως τον οικισμό Καστανερής, με πτώσεις πρανών, καθιζήσεις, κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις που διενεργήθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων σε αποκατάσταση οδοστρώματος μέσω μικροπασσάλων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, επανακατασκευή του κατεστραμμένου σωληνωτού. Ήδη έχει αποκατασταθεί το σύνολο των σοβαρών και εκτεταμένων καταστροφών στο οδικό δίκτυο, ενώ έχουν  ήδη εγκριθεί οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας, που προκλήθηκαν από μεταγενέστερες της προαναφερθείσας καταστροφές και δρομολογείται η αποκατάστασή τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ