Skip to main content

ΠΚΜ: Έγκριση δύο νέων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Τα δύο έργα αφορούν την ασφαλτόστρωση οδού στην τοπική κοινότητα Ριζού και στην ανακατασκευή - επίστρωση του αύλειου χώρου του 1ου δημοτικού Έδεσσας

Tη θετική γνωμοδότηση και κατ’ επέκταση την έγκριση για την υλοποίηση δύο νέων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας απέσπασαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου–Αηδονά.

Τα νέα έργα αφορούν σε:

«Ασφαλτόστρωση οδού στην τοπική Κοινότητα Ριζού» μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Π.Ε. Πέλλας και στον Δήμο Σκύδρας, συνολικού προϋπολογισμού 255.000 € και

«Ανακατασκευή – επίστρωση αύλειου χώρου 1ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας» μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Π.Ε. Πέλλας και στον Δήμο Έδεσσας, συνολικού προϋπολογισμού 30.000 €.

Η πρώτη σύμβαση περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος αγροτικής οδοποιίας, σε μήκος περίπου 2 km στον οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Ριζού, βελτιώνοντας την καθημερινή μετακίνηση κατοίκων και επαγγελματιών που μεταφέρουν μεγάλο μέρος των αγροτικών προϊόντων από και προς την Πέλλα. Αναφορικά με τη δεύτερη, αυτή αφορά στην ανακατασκευή - επίστρωση αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού  Σχολείου Έδεσσας, με ασφαλτόστρωση της αυλής, διαμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ και ανύψωση της περίφραξης για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τις δραστηριότητες των παιδιών.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την προώθηση θεμάτων που έχουν σχέση με τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη διευκόλυνση κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών της περιοχής μας, σε συνδυασμό με ενέργειες αναβάθμισης των σχολικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εντός της διοικητικής μας επικράτειας. Άμεσα προωθούνται κι άλλα έργα στην Π.Ε. Πέλλας, με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών σε διάφορους τομείς και την επίλυση προβλημάτων που έχουμε εντοπίσει και αντιμετωπίζουμε επιτυχώς σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους τοπικούς φορείς», δήλωσε στο περιθώριο έγκρισης των προγραμματικών συμβάσεων η κ. Αηδονά.