Skip to main content

ΠΚΜ: Ένημερωτική εκδήλωση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας

Στόχος του έργου είναι η σύσταση και λειτουργία ενός περιφερειακού μηχανισμού που θα δρα συμπληρωματικά στην υπάρχουσα πληροφόρηση αναγκών

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Κεντρική Μακεδονία» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο: «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας» (ΠΜΔΑΑΕ) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στόχος του έργου είναι η σύσταση και λειτουργία ενός περιφερειακού μηχανισμού (ΠΜΔΑΑΕ-ΚΜ) που θα δρα συμπληρωματικά στην υπάρχουσα πληροφόρηση διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας. Ο Μηχανισμός συλλέγει και αναλύει συστηματικά δεδομένα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να εντοπίσει τα βασικά μεγέθη και τις προοπτικές της περιφερειακής αγοράς εργασίας, καθώς και τις ανάγκες της σε γνώσεις/ικανότητες/δεξιότητες. Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί και ένα Δίκτυο Φορέων εντός και εκτός της Περιφέρειας, με τα μέλη του οποίου ανταλλάσσονται στοιχεία και πληροφορίες για την αγορά εργασίας και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την ανάπτυξη συνεργιών και την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων στοιχείων και πόρων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει σειρά Διαδικτυακών Ημερίδων με θέμα «Διάγνωση Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Τάσεις Απασχόλησης, Δυναμικά Επαγγέλματα, Γνώσεις και Δεξιότητες».

Μεταξύ άλλων, στις ημερίδες παρουσιάζονται ο σκοπός και η λειτουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης, τα αποτελέσματα της πρώτης πρόσφατης έρευνας εργοδοτών στην Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας (νέες θέσεις εργασίας, δυναμικοί κλάδοι και επαγγέλματα) τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και Περιφερειακής Ενότητας.

Μετά την πετυχημένη διεξαγωγή πέντε (5) διαδικτυακών ημερίδων με έμφαση στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας (19/10), Κιλκίς (21/10) Σερρών (02/11), Ημαθίας (16/11), και Πέλλας (18/11) και την επερχόμενη ημερίδα με έμφαση στην ΠΕ Χαλκιδικής (30/11), ο Μηχανισμός ολοκληρώνει τις ενημερωτικές του δράσεις στις περιφερειακές ενότητες με τη διεξαγωγή διαδικτυακής ημερίδας, με έμφαση στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 10.00 π.μ..

Ο κύκλος αυτός των ημερίδων θα ολοκληρωθεί με μία ημερίδα που θα συνοψίζει και θα εξετάζει τις ανάγκες και τις τάσεις της αγοράς εργασίας στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η διεξαγωγή της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για να παρακολουθήσετε τη Διαδικτυακή Ημερίδα για την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης πατήστε ΕΔΩ και για να εγγραφείτε ώστε να λάβετε σχετικό ενημερωτικό υλικό πατήστε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την ημερίδα μπορείτε να  επισκεφθείτε τη σελίδα του Μηχανισμού https://pmdaae-pkm.gr/ και να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στο pmdaae@pkm.gov.gr