Skip to main content

ΠΚΜ: Εγκρίθηκε κι από το Παρατηρητήριο ΟΤΑ ο προϋπολογισμός του 2020

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μονοθεματική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2020.

Όπως τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η αναπληρώτρια του περιφερειάρχη, Αθηνά Αηδονά, που είναι και αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, ενημέρωσε το σώμα ότι «ο προϋπολογισμός πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή το καλοκαίρι και ακολούθως ενημερώθηκε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο απάντησε ότι ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2020 της Περιφέρειας ενσωματώθηκε στην ηλεκτρονική βάση του και το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ ήδη γνωμοδότησε ότι τηρούνται όλοι οι όροι που έχουν τεθεί, δηλαδή είναι σύννομος με τις απαιτήσεις».

Όπως είπε η κ. Αηδονά, ο προϋπολογισμός πρέπει να περάσει σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ως τις 15 Νοεμβρίου. «Η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, διότι στις 12 και 13 του μήνα είναι οι εκλογές στην ΕΝΠΕ και πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι θα βρίσκονται στην Αθήνα για τις εκλογές ως σύνεδροι στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ», δήλωσε η κ. Αηδονά.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, επισήμανε ότι θα προσδιοριστεί η ημέρα της ειδικής συνεδρίασης για την επόμενη εβδομάδα.