Skip to main content

Πλακιωτάκης από Θεσσαλονίκη στη Voria.gr: Κράτος-πειρατής η Τουρκία (vid)

Το Λιμενικό έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να περιορίσει κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το 2019, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας

Κράτος «πειρατή» χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Voria.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία συνεχίζει και συμπεριφέρεται ως κράτος πειρατής, εργαλιοποιώντας το μεταναστευτικό αλλά ακόμη χειρότερα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές απελπισμένων ανθρώπων. Το Λιμενικό Σώμα, με αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, με σωστό σχεδιασμό, κυρίως όμως με την υπερπροσπάθεια των ανδρών και των γυναικών του, έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να περιορίσει κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το 2019».

Πρόσθεσε, δε, ότι «θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να προασπίζουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας διότι η Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει θαλάσσια σύνορα τα οποία αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουμε την υποχρέωση να τα προασπίζουμε με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα για το τεράστιο, όπως είπε, ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια στο Αιγαίο, έχοντας σώσει χιλιάδες ζωές.